KTO Karatay Üniversitesi, Başarılı Öğrencilerini Ödüllendirdi

. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi çeşitli proje yarışmalarında ödül alan öğrencilerini düzenlediği törenle ödüllendirdi.

KTO Karatay Üniversitesi, Başarılı Öğrencilerini Ödüllendirdi
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim yarışmalarının parlayan yıldızı Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi öğrencileri, kazandıkları ödüllerle ulusal ve uluslararası bilime katkı sağlamaya devam ediyor. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, bilim ve tecrübeyi tek bir merkezde toplayarak öğrencilerine eğitim vermeyi misyon edinen KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, öğrenci projeleri ile de adından sıklıkla söz ettiriyor. KTO Karatay Üniversitesi çeşitli proje yarışmalarında ödül alan öğrencilerini düzenlediği törenle ödüllendirdi. Törene KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, yarışmalardan başarı ile dönen Türk-Yıldızı takımının akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Necati Vardar, Gök-Tay takımı akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Öztürk ve Tercümle Projesi akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Oktay Altun ve projelerde yer alan öğrenciler katıldı.

KTO Karataylı genç mühendisler için düzenlenen ödül töreninde KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Türk yıldızı takımımız insansız hava aracı yarışmasına katıldı ve en iyi tasarım ve pilotaj ödülünü aldı. Gerçekleşen bu projede beni en çok mutlu eden konu, yerli tasarım hususuydu. Yerli malzemelerden yeni ürünler üreterek bu projeyi gerçekleştirmeleri beni çok mutlu etti. Tercümle Projesi ise bizler için ayrı bir önem teşkil ediyor. Lisans düzeyinde yazılım yapan öğrencilerimiz ikincilik ödülü alarak her alanda başarılarını ortaya koymuşlardır. Elektrikli araç üreten Ar-Ge topluluğumuz da üniversitemizin dışa açılan yüzüdür. Gerçekleşen tüm faaliyetlerimizde yer alan bu topluluğumuz, üniversitemizin bilime verdiği değerin resmi kanıtıdır. KTO Karataylı mühendis adaylarının ekip ruhu ile üretim yapması, gayret etmesi ve başarması gelecek adına umut verici bir gelişme. Bu bağlamda öğrencilerimizi tebrik ediyor, ödüllerini KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti adına vermekten, ayrıca büyük gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA