Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Günü

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Günü' dolayısıyla konferans düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, kadına yapılan şiddetin tüm insanlığa yapılmış bir şiddet olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada, ekonomik, sosyal ve coğrafi sınır tanımaksızın varlığını sürdürmeye devam ettiğini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

'Şiddet, kadının yalnızca bedensel ve ruhsal sağlığını etkilemekle kalmayıp, kendine saygısını, güvenini, yaşam kalitesini ve kendi yaşamını kontrol etme yetisini de yitirmesine neden olmaktadır. Kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal statülerinin yükselmesini engellemektedir. Kadına yönelik şiddetle mücadele doğrultusunda, şiddet mağduru kadınların korunması, desteklenmesi ve faillerinin cezalandırılması konusunda, gerekli yasal düzenlemeler hükümetlerimizce yapılmıştır.'

Türkiye'de şiddete uğrayan kadınlara yönelik devletin çeşitli hizmetler sunduğuna dikkat çeken Yılmaz, 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak illerde Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri hizmet vermektedir. Bizim de ilimizde bir tane şiddeti önleme merkezimiz var. Bu anlamda sadece Tekirdağ’da yaşayan kadınlarımıza değil, ülke genelinden çeşitli sebeplerle gelen şiddet mağduru kadınlarımıza yönelik hizmetler vermektedir.' ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, kurum çalışanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda kadın vatandaş katıldı.

Kaynak: AA