Karaman'da Vizyon Toplantısı

Karaman Belediyesi Kent Konseyi, 'Karaman’ın Gelecek Vizyonu' konulu toplantı düzenledi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, belediye meclis salonunda yaptığı konuşmada, bir şehrin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için en temel kuralın birlik ve beraberlik olduğunu söyledi.

Karaman'ın marka bir kent olabilmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

'Kurumları, kuruluşların, iş dünyasının, basın camiasının, eğitim camiasının, sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşların yani kısacası toplumumuzu oluşturan her kesimin taşın altına elini koyması gerektiğine inanıyorum. Kent Konseyimizin yapısına baktığımız zaman bu birlik ve beraberliği açıkça görebiliyoruz. Önceliğimiz Karaman'ın her alanda, her anlamda daha iyi seviyelere gelmesidir. Asıl olan Karaman'ın her alanda daha yaşanabilir, daha modern, daha kaliteli marka bir şehir olmasıdır. Bu anlamda kim elini taşın altına elini koyar da biz belediye olarak destek olmaya hazırız.'

Toplantıda, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ercan Oktay, araştırmacı yazar Yusuf Yıldırım ve gazeteci yazar Osman Nuri Koçak tarafından marka kent olma konusunda sunum yapıldı.

Kaynak: AA