Büyükşehir Belediyesi'nden Bir İlk Daha

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (KASKİ) incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, Türkiye’de ilk ve tek olan yerli yazılım SCADA Sistemi’ni yerinde gördü ve bizzat test etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden Bir İlk Daha
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yatırımlar ve uygulamaları ile Türkiye’de örnek olmaya devam ediyor. Ulaşım ve çevre başta olmak üzere pek çok alanda yerli üretimi destekleyen Büyükşehir Belediyesi, KASKİ’de kullanılan Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi’nin (SCADA) yüzde yüz yerli yazılımını tamamladı. Yerli SCADA sistemi kullanılmaya ve KASKİ’nin içme suyu depoları yeni sistemle kontrol edilmeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye’de yalnızca Kayseri’nin geçtiği yerli sistemin testini bizzat yaptı. Talas’ta bulunan deponun su seviyesini KASKİ binasından yöneten Başkan Çelik, sistemin sorunsuz çalıştığını ve artık tüm ilçelerimizdeki su depolarının tek merkezden yerli yazılımla yönetilebileceğini kaydetti.

’Bütünşehir Yasası’ olarak bilinen Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte tüm ilçelerin altyapı hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna geçtiğini hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, "Biz de en iyi yatırımlarla hizmeti ilimizin en uç noktasına kadar götürmeye devam ediyoruz. Yine bir yerli yatırımla kent merkezi ve ilçelerimizdeki hizmet kalitesini artırmaya yönelik bir adım daha attık. Şu anda denediğimiz sistem, şehir merkezi ve ilçelerimizdeki içme sularını yerli yazılımla kontrol etmemizi sağlıyor. SCADA Sistemi uzun süredir kullanılıyordu; ancak yerli yazılım SCADA Sistemi şu an yalnızca Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde var. Bu sistemle Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdik" dedi.

Kaynak: İHA