Şehit Halisdemir'in Portresi Duvara Resmedildi

Yeşilyurt Belediyesince Halk Eğitim Merkezi'nin 85 metrekarelik dış cephe duvarına, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Astsubay Halisdemir'in resmi yaptırıldı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, 4 resim öğretmeni tarafından Halk Eğitim Merkezi'nin 85 metrekarelik dış cephe duvarına, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in portresi resmedildi.

Yeşilyurt Belediyesinin 15 Temmuz Milli İrade Anıtı çalışması kapsamında, Halk Eğitim Merkezi binasının 85 metrekarelik dış cephe duvarına anıt resim çalışması yapıldı.

Resim öğretmeni 4 kişinin 10 günlük çalışmasının ardından tamamlanan resimde, Türk bayrağı üzerinde tank üstüne çıkmış vatandaşlarla şehit Astsubay Halisdemir'in görüntüsü işlendi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yaptığı yazılı açıklamada, '15 Temmuz direnişi' temasıyla Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi binasının duvarına 4 resim öğretmeninin 10 günlük titiz bir çalışmayla, 80 litre özel yağlı boya kullanarak 'Anıt Resim' çalışması yaptığını aktardı.

Amaçlarının 15 Temmuz şehitlerini unutturmamak, 15 Temmuz'un önemini gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirten Polat, isimlerini yad ettikleri, rahmetle andıkları kahramanları yaşatarak ve gelecek nesillere aktaracak bir eseri kente kazandırdıklarını ifade etti.

Polat, şunları kaydetti:

'15 Temmuz ülkemiz için, bu ülke evlatları için bir direnişin sembolüdür. Aslında ikinci istikbal ve istiklal mücadelemizdir. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz darbecilere, hak ve hukuk karşıtlarına karşı ayağa kalkarak hakkı savunmuştur. 247 şehidimiz, bayrağımız, vatanımız için canını vermiştir. Milletimiz, ülkemizi canı pahasına korumuştur. Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.'

Şehit Halisdemir'ın kahramanlığıyla canını bu millete feda ettiğine vurgu yapan Hacı Uğur Polat, ilçedeki birçok park ve sosyal yaşam alanlarına, hizmet binalarına şehitlerin isimlerini verdiklerini de belirtti.
Kaynak: AA