Aydın'da Üreticiler Yağmur Duasında

Geçtiğimiz yıllarda aşırı yağışlar sonrası Menderes Nehrinin taşması ile sular altında kalan Aydın bu yıl aynı dönemde kuraklıkla boğuşuyor. Yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle sıkıntılı bir sürece giren çiftçiler Aydın’da yağmur duasına çıktı. Efeler İlçesi’ne bağlı Dalama’da çiftçiler tam 3 haftadır belirli aralıklara hayırlar yapıp yağmur duasına çıkmaya başladı.

Aydın'da Üreticiler Yağmur Duasında
Önceki yıl taşkın ve su baskınlarının yaşandığı Aydın’da bu yıl uzun zamandan beri beklenen yağışlar gerçekleşmeyince tarlalara ekilen ekinlerin ve bölgenin en önemli ürünü zeytinin yağmur beklediğini belirten çiftçiler tarım açısından sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirttiler.

Aydın’ın önemli tarım merkezlerinden olan Dalama’da yüzlerce kişi tarihi Namazgah Meydanı’nda toplanıp hayır yaparak yağmur duası yaptılar. Yağmur dualarını bir süredir devam ettiklerini belirten Dalama Mahalle Muhtarı Oktay Güngör, şu anda duadan başka yapılabilecek bir şey kalmadığını belirtti.

Hayırseverler öncülüğünde yağmur dualarının devam ettiğini belirten Muhtar Oktay Güngör, “Halkımızın neredeyse tamamı tarımla geçiniyor. İnsan eli ile yapılabilecek pek çok şey bir şekilde halloluyor. Kuraklık nedeniyle ciddi sıkıntı içerisindeyiz. Fakat dua etmekten başka elimizden hiçbir şey gelmiyor. Yağmur için sürekli dua ediyoruz” dedi.

Yapılan yağmur duası etkinlikleri kapsamında gönüllüler tarafından kesilen kurbanlar ve pişirilen hayır yemekleri alanda toplanan yüzlerce kişi tarafından yenilip dua ve hatimlerden sonra yağmur duası ediliyor.
Kaynak: İHA