Şehit Ve Gaziler Derneği Hizmet Binası Açıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi hizmet binası açıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yer sorunu yaşayan şube, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, belediyeye ait kürek i̇htisas kulübü binasının tahsis edilmesi talimatı sonucu, yeni yerinde hizmete başladı.

Açılışta konuşan Başkan Sözlü, bugün yaşanılan coğrafyanın büyük bedeller ödendikten sonra Türk milletine vatan olduğunu, vatan olarak kalması için de hala büyük bedeller ödendiğini belirtti.

Medeniyetler, kavimler 'mezarlığı' olan Anadolu'da, Allah'ın da lütfuyla bin yıldan fazla kalan tek millet, medeniyet, kültürün Türk milleti olduğuna dikkat çeken Sözlü, bunun şehitler ve gaziler tarafından mümkün olduğunu kaydetti.

Sözlü, şunları belirtti:

'Bu bedeli fert olarak ödeyen şehitlerimize, onların yakınlarına, gazilerimize, muhakkak ki minnet borcumuz var. Şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz ama dayanışma içinde olarak, onlara sonsuz hürmet ettiğimizi, onları sevdiğimizi ve yanlarında olduğumuzu hissettirebiliriz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit ve gazilerimizin birbirleriyle ve toplumla dayanışmasında, acıların hafifletilmesinde rol oynayan dernek, önemli bir misyonu yerine getiriyor. Bu dayanışmada onlara ev sahipliği yapacak güzel bir mekan gerekiyordu. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, Adana'daki gazi ve şehit yakınlarının mekan problemini çözmeyi görev bildik. İnşallah daha büyük bir yeri de yaparız.'

Dernek Genel Başkanı Taner Uran da şubelerinin yeni hizmet binasının açılışında Adana'da bulunmaktan onur ve gurur duyduğunu vurguladı.

Uran, 'Genel Merkez olarak başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Ardından katılımcılar kurdele keserek hizmet binasını açtı.

Kaynak: AA