AK Parti Milletvekili Soysal Açıklaması

'Biz, 'illa başkanlık olsun' demiyoruz. Şu anda millet AK Parti adına yüzde 52 oyla zaten Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurun başkanı yaptı.'

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, parlamenter demokratik sistemden şikayetleri olmadığını ancak bazen tıkanıklıklar yaşandığını, bunun için de sistemin revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Yozgat'ta esnafı ziyaret eden Soysal, AA muhabirine, gündemin referandum olduğunu ve bunu da mutlaka yapmak istediklerini söyledi.

AK Parti'nin konuyla ilgili çalışmaları sürdürdüğünü, kendilerinin 'illa başkanlık olsun' diye bir iddiaları olmadığını vurgulayan Soysal, şunları kaydetti:

'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, devlet adamlığına yaraşır bir şekilde konuya yaklaştı. 'Olursa olur, olmazsa gündemden kalkar' diyerek başkanlık sisteminin halka sorulması gerektiğini, böylelikle bu sorunun çözüleceğine inandığını söyledi. Biz de AK Parti olarak bu yönde çalışmalara başladık. Biz, 'illa başkanlık olsun' demiyoruz. Şu anda millet AK Parti adına yüzde 52 oyla zaten Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurun başkanı yaptı. Bunun için Anayasa'da 'Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisi ile ilişkisi kesilir' ibaresini revize etmek istiyoruz. Yani partili cumhurbaşkanı olabilmeli. Biz sistemi revize ederek bunu sağlamaya çalışacağız. Meclisten 367 oy alsak da yine millete gideceğiz, referandum yapacağız. Milletimiz 'sistemi revize edin' derse bunu yapacağız. Demezse bir daha açılmamak üzere konuyu kapatacağız.'

Kaynak: AA