6. Çekmeköy Uluslararası Kış Maratonu Başladı

Çekmeköy’de bu sene 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Kış Maratonu’na start verildi. Taşdelen mesire alanındaki zorlu maraton 48 saat sürecek.

6. Çekmeköy Uluslararası Kış Maratonu Başladı
Çekmeköy Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Kış Maratonu başladı.

Taşdelen mesire alanındaki zorlu maraton saat 09.00’da start aldı. Çekmeköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel’in katılımıyla start alan kış maratonu 48 saat sürecek.

Maraton ile ilgili açıklama yapan Çekmeköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, “Bu yıl 6’ncısını düzenliyoruz. Çekmeköy sporun kalbi diyoruz, eğitim ve kültür vadisi diyoruz. Bunu Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’ın çok önemsediğini, gençlere çok önem verdiğini bu maratonun 6’ncısını düzenleyerek bir kez daha ortaya koyuyoruz. Bugün startını verdik. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur anlayışıyla spora ve sporcuya çok önem veriyoruz. Onun için de Çekmeköy’ümüzde her yıl bu sporu daha da güçlendirerek devam edeceğiz. Yeşilin, doğanın merkezi olan Çekmeköy’de sporcularımıza güzel bir start verdik. İnşallah kazasız, belasız bütün sporcularımızın neticelendirmesini diliyoruz. Bugün burada iki tane sporcumuz var ki, takım elbiseleriyle beraber 15 kilometreyi koşarak yanımıza geldiler” dedi.

Kış maratonuna takım elbiseleri ile katılan Hüseyin Burgaz ve Bilal Gül isimli sporcular renkli görüntüler oluşturdu.

Kış maratonunu takım elbiseleri ile koşacaklarını belirten Bilal Gül, “Bugün 48 saatlik koşunun ilk 24 saati tamamlandı. 115 kilometre koştuk. Takım elbiseyle daha önce de 14 tane projeyle koştuk. Burası bizim en uzun koşumuz olacak. Takım elbiseyle ya da herhangi bir kıyafetle her türlü ortamda, ormanda, asfaltta, şehirde koşulabileceğini göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA