Belediyeden Karbonmonoksit Zehirlenmelerine Karşı Gaz Dedektörü Dağıtımı

Şahinbey Belediyesince bu yıl 10 bin aileye gaz dedektörü dağıtılması hedefleniyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı ailelere gaz dedektörü dağıtımına başlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl yüzlerce insanın ölümüne neden olan karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla ilçede gaz dedektörü dağıtımı yapılıyor.

Dedektörler belediyenin sosyal tesislerinde ücretsiz veriliyor.

Hatice Belgin Sosyal Tesisi'ndeki dedektör dağıtımına katılan Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl yüzlerce kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini hatırlatarak, 'Evinde soba kullanan vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Yaşanan olaylar bizleri çok üzüyor. Bu sebeple Şahinbey Belediyesi olarak 2012 yılından bu yana karbonmonoksit detektörü dağıtıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 21 bin 150 ailemize bu cihazlardan hediye ettik. Bu yıl da 10 bin ailemize daha bu cihazı hediye edeceğiz. Vatandaşlarımızı evlerinde soba yakarken dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Gerekli tedbirleri alarak bilinçli bir şekilde sobalarını yakmalarını tavsiye ediyoruz. Amacımız can kayıplarını önlemek.' ifadelerini kullandı.

Ücretsiz dedektör edinen vatandaşlar da yıllardır sobalı evlerde oturduklarını belirterek, 'Akşamları soba zehirlenmesi olur diye korkarak uyuyoruz. Şahinbey Belediyemiz ücretsiz dedektör verdi. Artık biz de gönül rahatlığıyla uyuyabileceğiz.' açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA