Sağlık Bakanı Akdağ Açıklaması

'Vatandaşlarımız hareketli yaşam ve dengeli beslenme konusunda duyarlı davranmalı. Bu hususlarda bakanlığın başlattığı kampanyalarla uyarıları herkesin dikkate alması gerekir'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Vatandaşlarımız hareketli yaşam ve dengeli beslenme konusunda duyarlı davranmalı. Bu hususlarda bakanlığın başlattığı kampanyalarla uyarıları herkesin dikkate alması gerekir.' dedi.

Bakan Akdağ, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile birlikte, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Hasta ve yakınlarının taleplerini, şikayetlerini dinleyen Akdağ, Başhekim Prof. Dr. Bilgehan Erkut ile poliklinikleri dolaşarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akdağ, hastane yöneticilerine, sağlık hizmetleri konusunda halka her türlü kolaylığın gösterilmesi ve sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi yönünde talimat verdi.

Polikliniklerde tedavi gören hastalar ve hasta yakınlarıyla fotoğraf çektiren Akdağ, Kardiyoloji Polikliniğinde tansiyonunu ölçtürdü. Akdağ'ın tansiyonu normal değerlerde çıktı.

Akdağ, burada yaptığı açıklamada, sağlığın asla ihmal edilemeyeceğini ve hareketli yaşamın insan sağlığı üzerinde çok önemli faydaları olduğunu söyledi.

Dengeli beslenmenin önemine de işaret eden Bakan Akdağ, 'Vatandaşlarımız hareketli yaşam ve dengeli beslenme konusunda duyarlı davranmalı. Bu hususlarda bakanlığın başlattığı kampanyalarla uyarıları herkesin dikkate alması gerekir.' dedi.

Hastane çıkışında, yapımı süren 'Sağlık Kampüsü' inşaat alanını gezen Akdağ, daha sonra kısa süre önce bakanlığa devredilen Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Dadaşkent Ek Hizmet Binasında incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA