Koruyucu Aile Modeli Değerlendirildi

Koruyucu Aile, Evlat Edindirme Derneğince, koruyucu aile sisteminde karşılaşılan sorunlarının tartışılması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla 'Koruyucu Aileler Gözüyle Koruyucu Ailelik Modelinin Değerlendirilmesi Çalıştayı' gerçekleştirildi Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürü Erkoç:'Tüm kurum ve kuruluşlarımızda gerekli önleyici ve telafi edici mekanizmalar içeren işleyişleri yapılandırarak, koruyucu aile hizmetini en iyi şekilde sunmak ve koordine etmek amacındayız''.

Koruyucu Aile, Evlat Edindirme Derneğince (KOREV), koruyucu ailelik sisteminde karşılaşılan sorunlarının tartışılması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla 'Koruyucu Aileler Gözüyle Koruyucu Ailelik Modelinin Değerlendirilmesi Çalıştayı' düzenlendi

Çalıştayda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur, koruyucu aileleri, gösterdikleri fedakarlıklar ve sorumluluk bilincinden dolayı 'kahraman aileler' olarak ifade ettiklerini belirtti.

Koruyucu ailelik konusunda bir standart oluşturmak istediklerini ifade eden Okur, bu konuda düzenledikleri eğitimlere önem verdiklerini söyledi.

Okur, çalıştayın koruyucu aileler, koruyucu ailede kalan çocuklar ve henüz umutla, sıcak bir sevgi ortamı, sıcak bir aile ortamı bekleyen çocuklar için de hayırlı olmasını diledi.

- 'Gönlünü yetimlere açmak dini ve insani bir sorumluluktur'

Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürü Bestami Erkoç da aileyi sadece anne, baba ve çocuklardan oluşan nicel bir birliktelik değil, nitelikli bir oluşum şeklinde tanımladığını aktardı.

Çeşitli nedenlerle toplum içinde korunmaya muhtaç, kimsesiz ya da terk edilmiş çocukların, en çok sevgi, şefkat, sıcak, huzurlu, mutlu bir aile ortamına ihtiyaç duyduklarını belirten Erkoç, 'Kimsesiz bir çocuğa sahip çıkmak, bir yetimin başını okşamak, evini, gönlünü yetimlere, korunmaya muhtaç çocuklara açmak, onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak, onları eğitmek, topluma kazandırmak dini ve insani bir sorumluluktur.' dedi.

Çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak, sağlıklı gelişimini temin etmeyi görev bildiklerini aktaran Erkoç, 'Bu kapsamda tüm kurum ve kuruluşlarımızda gerekli önleyici ve telafi edici mekanizmalar içeren işleyişleri yapılandırarak, koruyucu aile hizmetini en iyi şekilde sunmak ve koordine etmek amacındayız. Bu nedenle bu çalıştayı çok önemsiyoruz.' diye konuştu.

Çalıştayda, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen koruyucu ailelerden, kendilerine verilen kağıtlara, koruyucu aile modelinde karşılaştıkları sorunları yazmaları istendi. Daha sonra yazılan sorunlar ele alındı.
Kaynak: AA