İzmir'deki Yıkım Gerginliği

Bayraklı Belediyesi: 'Belediyemizin Yamanlar'daki cemevine herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir. Cemevinin işlettiği pazar alanında kalan kaçak düğün salonunun yıkımını gerçekleştirmiştir'

Bayraklı Belediyesinden, dün yaşanan yıkım gerginliğine ilişkin 'Belediyemizin Yamanlar'daki cemevine herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir. Cemevinin işlettiği pazar alanında kalan kaçak düğün salonunun yıkımını gerçekleştirmiştir' açıklaması yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Yamanlar Mahallesi'ndeki kaçak olarak faaliyet gösterdiği belirlenen bir düğün salonunun 775 sayılı yasanın 18. maddesi gereğince yıkımının kararlaştırıldığı, kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için 6. İdare Mahkemesinde açılan davanın ise reddedildiği belirtildi.

Bayraklı Belediyesinin, kaçak düğün salonunun yıkım işlemini mahkeme kararı ve Valiliğin bilgisiyle gerçekleştirdiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Toplu yaşam alanlarında kaçak olan mekanlar belediyemizce yıkılmaktadır, buralarla ilgili işlemler sırayla devam etmektedir. Kaçak yapılar yıkılacaktır. Bayraklı Belediyesi bir kamu kuruluşudur. Yasaların emrettiği hükümleri yerine getirmek zorundadır. Tüm bu gerçekler ortayken, kamuoyunda 'Cemevi yıkıldı' şeklinde farklı bir algı operasyonu yapılmaktadır. Belediyemizin Yamanlar'daki cemevine herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir. Cemevinin işlettiği pazar alanında kalan kaçak düğün salonunun yıkımını gerçekleştirmiştir. Bayraklı Belediyesi kurulduğundan bu yana birçok cemevi, kültür merkezi projesini hayata geçirmiştir. Önümüzdeki günlerde yeni cemevi projelerinin temeli atılacaktır.'
Kaynak: AA