Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Muratlı Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Ömer Öksüz, Müdür Yardımcısı Emre Şentürk ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı makamında ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Muratlı Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Ömer Öksüz, Müdür Yardımcısı Emre Şentürk ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı makamında ziyaret ederek Muratlı Meslek Yüksek Okulunun güncel durumu, hakkında Albayrak'a bilgi verdiği belirtildi.

Başkan Albayrak’ta Muratlı MYO Müdürü Prof. Dr. Ömer Öksüz'e ziyareti için teşekkür ederek çalışmalarında başarı diledi.

- Muratlı'da yol yapım çalışmaları

Muratlı Belediyesi ilçe genelinde yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Muratlı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçe genelinde yol asfaltlama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Muratlı Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam ettiği ve vatandaşların istekleri doğrultusunda hareket edileceği kaydedildi.

- Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi

Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 'Farkındalık ve Nefes Refleksolojisi' semineri düzenlendi.

Düzenlenen semire Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, belediye personeli ile ilçe sakinlerinin katıldığı kaydedildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Kişisel Dönüşüm Uzmanı Gülcan Kadıoğlu,nefes farkındalığı tekniğinin iki ana öğeden oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Bunlardan biri sakinleşmek, diğeri ise derinliğine izlemektir. Sakinleşme aşamasında, zorlanabilir hatta dirençle karşılaşabilirsiniz. Uygulamaya devam ettikçe evrendeki diğer her şey gibi bu durum da değişecektir. Direnci kırmanın en iyi yolu bir güçlü bir niyetin olmasıdır. Eğitilmiş zihin, ya da beyin, eğitilmemiş olandan fiziksel olarak farklıdır.

Görülen odur ki ilerleyen süreç içersinde zihinsel eğitimin potansiyelini anlayabilecek ve bunun ciddiye alınmasının gerekliliğini anlayarak bu yönde çalışmalarımızı arttıracağız. Nefes teknikleriyle oluşturulan meditatif farkındalık, beynin işleyişini değiştirebilir ve insanların çeşitli farkındalık düzeylerine erişmesini sağlar''

Kaynak: AA