Ressam Bazencir, 8'İnci Kişisel Sergisini MTSO Galerisi'nde Açtı

Ressam Adil Bazencir, 8’inci kişisel sergisini İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açtı. Bazencir’in 24 eserden oluşan akrilik boya sergisine, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Ressam Bazencir, 8'İnci Kişisel Sergisini MTSO Galerisi'nde Açtı
Uzun yıllar resim öğretmenliği yapan Ressam Bazencir, ağırlıklı olarak toplumsal olayları anlattığı 8’nci kişisel sergisinde, son 3 yılda akrilik boya tekniği kullanarak hazırladığı eserlerini sergiledi. Serginin açılışına MTSO Meclis Üyeleri Sadık Çağtay Güneş, Cebrail Orman, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ve MTSO Eski Meclis Başkanı Faik Burakgazi de katıldı.

Açılışta konuşan Ressam Bazencir, yaklaşık 30 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ve özel eğitim kurumlarında sanat eğitmenliği yaptığını belirtti.

Emekli olduktan sonra sanat çalışmalarına ağırlık verdiğini ifade eden Bazencir, çalışmalarını İçel’de sürdürdüğünü söyledi.

Yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda eserleri bulunduğunu aktaran Bazencir, resimlerinin esin kaynağının yaşadığı coğrafyalardaki toplumsal olaylar olduğunu ifade etti.

Sergide yer alan eserlerin son 3 yılın ürünleri olduğunu bildiren Bazencir, “Yaptığım çalışmalar, genelde insan öğesini önceleyen figüratif, yarı soyut, renk skalasındaki zenginliği aksettiren ve desen kaygısı olmayan, stilize anlatımlara da yer veren çalışmalardır” dedi.

Her şeyde olduğu gibi sanatta da eğitimin şart olduğuna dikkat çeken Bazencir, bu işi yapmak isteyenlerin önce eğitimini tamamlaması gerektiğini vurguladı. Eğitimin sadece okulda alınacak bir şey olmadığına da değinen Bazencir, sanatla ilgilenenlerin, sanat galerilerini gezerek, çok çalışarak ve sürekli olarak üreterek de bir şeyler öğrenebileceklerini söyledi.



İçel’de sanata olan ilginin giderek azaldığına da işaret eden Bazencir, İçel’de sadece 2 tane sanat galerisi kaldığını hatırlattı. MTSO’ya sanata olan desteklerinden dolayı teşekkür eden Bazencir, “MTSO Sanat Galerisi son kalemizdir” ifadesini kullandı.

7 Aralık 2016 tarihine kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA