Beypazarı'nın 'UNESCO' Hazırlığı

Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu Başkanı Yıldız: 'Dünya Mirası Listesine girmek için gereken kriterlerin birçoğuna sahip olan Beypazarı’nın UNESCO’nun Fransa'da yapacağı toplantıda adaylığa kabul edilmesini bekliyoruz'.

Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız, Beypazarı'nın UNESCO'nun nisan ayında yapılacak toplantısında Dünya Mirası Listesi için adaylığının kabul edilmesini beklediklerini belirtti.

Yıldız, yaptığı açıklamada Dünya Mirası Türkiye Projesi'ni yürüten TUTAP'ın Beypazarı'nın bu konudaki çalışmalarını desteklediğini bildirdi.

Turizm, tarih, kültür ve yöresel zenginlikleriyle öne çıkan ilçenin listeye dahil olmak için yerel yönetimleri ve iş dünyası eliyle yoğun bir çaba sarfettiğini aktaran Yıldız, ilçe halkının bu konudaki heyecan ve isteğinin de takdire şayan olduğunu, bunun bir tanıtma seferberliğine vesile olmasını dilediklerini belirtti.

Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Dünya Mirası Listesine girmek için gereken kriterlerin birçoğuna sahip olan Beypazarı’nın 2017 yılında UNESCO’nun Fransa'da yapacağı toplantıda adaylığa kabul edilmesini bekliyoruz. Adaylık süreci sonrası asıl listeye alınması hususunda çalışmalara başlayacağız. Beypazarı artık sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de çekim noktası olmalı.'

Kaynak: AA