NATO-Gürcistan Ortak Tatbikatı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili: 'Daha çok istikrar ve barış getirmek için ülkemizin savunma imkanlarını güçlendirmek istiyoruz' imkan veriyor'.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, daha çok istikrar ve barış için Gürcistan'ın savunma imkanlarını güçlendirmek istediklerini vurguladı.

Margvelaşvili beraberinde Başbakan Giorgi Kvirikaşvili, Savunma Bakanı Levan İzoria, Almanya'nın Müttefik Dönüşüm Komutanlığı Komutanı Yardımcısı Koramiral Manfred Nielson, NATO Müşterek Kuvvetler Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Wilhelm Grun, Gürcistan Genelkurmay Başkanı Vakhtang Kapanadze ve büyükelçiler ile çok uluslu NATO-Gürcistan ortak eğitim ve tatbikatlarının devam ettiği başkent Tiflis'in yakınlarında Krtsanisi askeri üssünde bulunan NATO-Gürcistan Eğitim Merkezini (JTEC) ziyaret etti.

Türkiye, Letonya, Litvanya, Hollanda, Romanya, Macaristan, Bulgaristan, Belçika, Slovenya, Birleşik Krallık, ABD, Ukrayna ve Makedonya'dan gelen subaylar, JTEC binasında komuta ve karargah tatbikatı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, Gürcü askerlerinin NATO standartlarına uyumu için düzenlenen çok uluslu tatbikatların küresel istikrara hizmet ettiğini ifade etti. Margvelaşvili, ortak eğitim ve tatbikatların Gürcistan'ın savunma yeteneklerini güçlendirmek için düzenlendiğini ve hiç kimseyi tehdit etmediğini vurguladı.

Gürcistan'ın küresel barış ve istikrara yönelik çok net bir bakış açısına sahip olduğunu belirten Margvelaşvili, ülkesinin NATO'nun ortağı olarak uluslararası güvenliği artırmak için gereken imkanlara sahip olduğunu vurguladı.

Başbakan Giorgi Kvirikaşvili ise, NATO-Gürcistan ortak eğitim ve tatbikatlarının amacının, Gürcü askerlerin NATO'ya uyumlu becerileri ve yeteneklerini geliştirme, ülkesinin savunma imkanlarını artırma ve uluslararası barışın güçlenmesine katkı sağlamak olduğunu kaydetti. Kvirikaşvili, 'Bu tatbikatlar bize uluslararası güvenliğin güçlenmesine katkı sağlamamız için imkan veriyor.' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'da düzenlenen tatbikatın bölgedeki barış ve istikrarı tehdit ettiğini savunmuştu.

Kaynak: AA