Kayseri'de Kök Hücre Tedavisinde Gönüllü Donör Sayısı Artıyor

Hacı Osman Güldüoğlu İlkokulu’nda öğrenci velilerine yönelik ’Kök Hücre tedavisi ve Gönüllü Donör Olma’ konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kayseri'de Kök Hücre Tedavisinde Gönüllü Donör Sayısı Artıyor
Toplantı hakkında bilgiler veren Hacı Osman Güldüoğlu İlkokulu Müdürü Mehmet Durmuş Çiftçioğlu, “Bugün ki etkinliğimizde kök hücre tedavisi ve döner olmak için velilerimizi ve öğrencilerimize bilgiler vereceğiz. Kayseri’de Milli Eğitim Bakanlığı okullarında ilk defa okulumuzda böyle bir etkinlik gerçekleştiriliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve öğretmenlerimizin desteği ile böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Ne kadar fazla insana yardımcı olabilirsek ve bu konuda öğrencilerimizi de bilinçlendirebilirsek bizde mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

"Kayseri’de Gönüllü donör sayısı sürekli artmaktadır"

Kayseri’de kök hücre için gönüllü donör sayısının arttığını söyleyen TÜR-KÖK Kök Hücre İç Anadolu Birim Sorumlusu Behlül Budak, “Kök hücre tedavisi olmak isteyen hastaların tedavi olması için ulusal milli bankamızı kurduk. Bu banka sadece Türkiye için geçerli değil, tüm dünyada kurduğumuz bir projedir. Kayseri’de bu konuyla alakalı ilgi çok iyidir. Sayılarımız sürekli artmaktadır. Bağışçılarımız bu konuda duyarlı. Bizde böyle eğitimler vererek bağışçı sayımızı artırmaya yönelik çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA