Sandıklı'da Yangın Tatbikatı

Sandıklı Devlet Hastanesinde tüm çalışanların katıldığı yangın tatbikatı yapıldı.

Sandıklı Devlet Hastanesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve hastane yönetimi tarafından yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikata itfaiye ve emniyet güçleri de destek verirken, hazırlanan senaryo gereği hastanenin ikinci katında içerde hasta bulunan ameliyathanenin yoğun bakım ünitesinde yangın çıktı.

Yangın alarmını duyan hastanenin acil durum müdahale görevlileri, yoğun bakımda bulunan hastaları hızla tahliye ederken bir yandan da yangın tüpleri ile yangına müdahale etti.

Öte yandan gelen emniyet güçleri de hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı.

İtfaiye yardımı ile ikinci kattan indirilen maket hasta hazır bekleyen 112 acil servis ekiplerine teslim edildi. 112 acil servis ekipleri de hastayı en yakın sağlık kuruluşuna nakletti.

Tatbikat sırasında hastane personeli ve görevlilerin sergilediği performans gerçek bir yangın yaşanıyormuş görüntüsü verdi.

Her yıl düzenli olarak hastanelerinde yangın tatbikatı yapıldığını belirten yetkililer, amaçlarının olası bir yangına karşı sürekli olarak hazır durumda olup, bu gibi olası afetlerde can kaybı yaşamadan olayı atlatabilmek olduğunu belirtti.

Kaynak: AA