'Kurtuluştan Kuruluşa Yeni Milat 15 Temmuz' Konulu Program Düzenlendi

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından "Kurtuluştan Kuruluşa Yeni Milat 15 Temmuz" konulu program düzenlendi.

'Kurtuluştan Kuruluşa Yeni Milat 15 Temmuz' Konulu Program Düzenlendi
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen "Kurtuluştan Kuruluşa Yeni Milat 15 Temmuz" programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

"Tarih şimdiye kadar çok azını kaydetmiştir"

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi görülmemiş bir ihanet ile karşı karşıya kaldığını vurguladı. Bayol, ’’1. Dünya Savaşından sonra Mondros Mütarekesi’nin verdiği imkanlardan faydalanan Yunan kuvvetleri 20 Temmuz 1920’de Tekirdağ’ı işgal etmişler ve 13 Kasım 1922’de Tekirdağ’dan çıkmak zorunda kalmışlardır. Yunanlılar Trakya Müslümanlarına karşı yaptıkları zulümleri ve akla hayale gelmeyen korkunç işkenceleri, tarih şimdiye kadar çok azını kaydetmiştir. Onun için Türk milleti her zaman uyanık ve güçlü olmalı, dostunu ve düşmanını iyi tanımalıdır. Bu hazin ve acı tabloların gündemde tutulmasıyla, istiklalimizin, cumhuriyetimizin, devletimizin ve bu devleti kuranların değeri insanlarımızca daha iyi anlaşılacaktır. Tarihi, destanlara mal olmuş bir millet, kendi geçmişinden habersiz olarak yaşamamalı ve bu duruma da kayıtsız kalmamalıdır. Öğrenmez isek, bilmez isek ve dikkate almaz isek de o tarih kendisini bize dayatır, hatırlatır. İşte biz bugün bunu yaşıyoruz. Lozan’ı konuşuyoruz, Misak-ı Milli Beyannamesini konuşuyoruz, onaylanmayan Sevr Antlaşmasını konuşuyoruz. Bu yüzden, tarih bilinci, mutlaka, ama mutlaka sahip olunması gereken bir şeydir" dedi.

"Ortadoğu’yu ateş yumağına döndürmüşler"

Türkiye’nin Dünyanın en önemli fakat en karmaşa yerinde olduğunu da belirten Bayol, "İslam dünyasının sahip olduğu zenginlikleri elde etmek için, Sömürüye alışmış, batan, eriyen, yaşlı bir Avrupa Birliği Demokratik görülse de aslında oligarşik bir yönetimin hakim olduğu Amerika, tarikatlar ve cemaatler devleti. Her türlü devletle işbirliği yapan, yalancı, takiyeci İran! Bu devletlerin dostluklarına ikiyüzlü olmaları nedeniyle güven sarsılmıştır. Ortadoğu’yu ateş yumağına döndürmüşlerdir. Bir sürü de terör örgütü üreterek. Aynı oyunu Türkiye üzerinde de oynamak isteyen, bizim milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan; her türlü terör örgütünün koruyuculuğunu yapan, dost, müttefik olduğumuz bu devletler ve maalesef içimizdeki vatan hainleri. 13 Kasım 1922 Tekirdağ’ımız Yunanlılardan temizlendi. Fakat 15 Temmuz 2016 gecesi tarihimizde görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kaldık. İçimizdeki hainler. FETÖ terör örgütü savaş uçaklarımızı tarihimizde ilk defa Türkiye’mize karşı kullanmışlardır. TBMM’yi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Köprülü Kavşağını, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını, Gölbaşı Havacılık Dairesini, Ankara Emniyet Müdürlüğünü ve Türksat’ı bombaladılar. Özel Kuvvetler Komutanlığını İşgal etmeye kalkıştılar, Boğaz Köprüsünü kapayarak, sivil halkımızı kurşun yağmuruna tuttular. 246 Vatandaşımızı şehit ettiler. 2194 vatandaşımız da gazi olmuştur. Bu ihanet kalkışmasına kendilerini siper eden milletimiz, meydanlarda da sürdürdüğü demokrasi nöbetleriyle vatanına, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak bütün dünyaya asil dirençlerini göstermişlerdir” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise, 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin, hiçbir zaman için esaret altında, belli güçlerin kontrolü altında tutulamayacağını ispatladığını söyledi.



Ceylan, Türk milletinin 15 Temmuz da gösterdiği direniş neticesinde Türkiye topraklarının hiçbir zaman bölünemeyeceğinin, vatanın, milletin bayrağının inmeyeceğinin ve ezanın hiçbir zaman dinmeyeceğinin görüldüğünü vurguladı.

Konuşmaların ardından katılımcılar 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların videosunu izledi.
Kaynak: İHA