Terörle Mücadele Operasyonları

Diyarbakır'da bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması adına silah ve mühimmat saklayan 2, Şırnak'ta propagandasını yaptığı örgüte yardım ve yataklık ettiği belirlenen bir iş birlikçi yakalandı Van'da terör örgütü barınma alanlarından kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Diyarbakır'da bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması adına silah ve mühimmat saklayan 2, Şırnak'ta da örgüte yardım ve yataklık ettiği belirlenen bir iş birlikçinin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü önemli 'yurt içi olaylara' ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde devam eden operasyonda, bir el yapımı patlayıcı imha edildi, 3 kalaşnikof piyade tüfeği ve bunlara ait 663 fişek, 2 av tüfeği ve bu silahlara ait 59 fişek, 7 el bombası, 7 bin biksi makineli tüfek fişeği, 222 roketatar mühimmatı, 114 roketatar sevk fişeği ve 200 kilogram amonyum nitrat ile muhtelif malzeme ele geçirildi.

Diyarbakır Çınar ilçesinde, bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması adına silah ve mühimmat saklayan 2 iş birlikçi yakalandı. Aramalarda, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, bir G-1 piyade tüfeği, 2 tabanca, bir MP-5 makinalı tabanca, 3 av tüfeği ile çok miktarda mühimmat bulundu.

Mardin'in Derik ilçesinde süren operasyonda tespit edilen 2 sığınakta, bir G-1 piyade tüfeği ile bu silaha ait 3 dolu şarjör ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

- Uludere'de bir iş birlikçi yakalandı

Bitlis'in Mutki ilçesinde güvenlik güçlerince yürütülen arazi aramasında tespit edilen bir sığınakta muhtelif yaşam malzemesi bulundu.

Van'ın Özalp ilçesinde ise terör örgütü barınma alanlarından kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Hakkari'nin Şemdinli ve Van'ın Erciş ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda bulunan 2 el yapımı patlayıcı kontrollü infilak ettirildi.

Şırnak'ın Uludere'de ilçesinde de terör örgütü propagandası yaptığı ve örgüte yardım ve yataklık ettiği belirlenen bir iş birlikçi yakalandı. Ayrıca bir silah üstü termal kamera, bir tabanca, 13 tabanca fişeği ile 45 kalibre 45 fişek ele geçirildi.

Kaynak: AA