Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gediz'de Törenle Anıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde Gediz’de anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gediz'de Törenle Anıldı
Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıldönümü anma programı sabah saat 08.45’de Gediz Kaymakamlık binası yanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Gediz Kaymakamı Avni Kula, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Kamu Kurum Yöneticilerinin katıldığı anma programında, saat 09‘u 5 geçe çalan siren sesi ile birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Araçlar korna sesleriyle sirene eşlik ettiler. Sirenin sona ermesinin ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildikten sonra yarıya indirildi.

İlçe Kaymakamı Avni Kula tarafından sunulan çelengin ardından okullardan gelen öğrenci grupları, bayrak ve flamalarıyla törene katıldılar.

Atatürk’ü Anma programı Belediye Kültür Salonunda devam etti. Burada da Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Program günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrencilerin okudukları şiirlerle devam etti. Video ve oratoryo sunumundan sonra öğrencilerin sunduğu ‘Öğrencilerin Gözünde Atatürk’ ve ‘Efe’ oyunları sahnendi. Program başarılı öğrencilerin ödül töreniyle sona erdi. (MA-EFE)
Kaynak: İHA