Ürdün'de 'Dini Çeşitlilik'' Konferansı Başladı

Arap ülkelerinde çoğulculuk, hoşgörü ve sosyal uyumun işleneceği ''Dini Çeşitlilik'' konferansı başkent Amman'da başladı.

Ürdün'ün başkenti Amman'da Arap ülkelerinde çoğulculuk, hoşgörü ve sosyal uyumun işleneceği ''Dini Çeşitlilik'' konferansı başladı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Uluslararası Kral Abdullah Bin Abdulaziz Dinlerarası Diyalog Merkezi'nin (KAICIID) düzenlediği 'Dini Çeşitlilik' başlıklı konferansın açılış oturumunda konuşan Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Vail Arabiyyat, insanlığın maddi zenginliğe, ruhsal refaha ve biyogüvenliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Arabiyyat, 'Diyalog bir masanın etrafında bir araya gelmekten ziyade kültürel ürünlerimizi değişmek, bölgenin tarihini bilmektir. Uygarlıklar tükenmeye hedeftir ancak sonra döner ve tırmanışa da geçebilir.' diye konuştu.

UNDP'nin Katar sorumlusu Zeyna Ahmed de Ortadoğu'ya nisbet edilen aşırılık yanlısı anlatılara karşı durulması, öte yandan bölgedeki sıkıntıların görülmesinin şart olduğunu ifade etti.

KAICIID Başdanışmanı Muhammed Ebu en-Nemr de dini kurumların rolünü belirlerken sosyal ve siyasi sorunların çözümüne katkı sağlamak için doğru dengenin bulunması gerektiğini kaydetti.

İki gün sürecek ve Arap ülkelerinde çoğulculuk, hoşgörü ve sosyal uyumun işleneceği konferansa 25 ülkeden 100'den fazla kişi katılıyor.
Kaynak: AA