Konyaaltı Belediyesi'nden 'Giymiyorsan Giydir' Projesi

Konyaaltı Belediyesi ‘Giymiyorsan Giydir’ projesiyle ihtiyaç fazlası giysi ve ayakkabıları, ilçede 200 ayrı noktaya yerleştirilen kumbaralar ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Konyaaltı Belediyesi'nden 'Giymiyorsan Giydir' Projesi
Konyaaltı Belediyesi, kullanılmış kıyafetlerin çöpe atılmasını önleyerek geri dönüştürülmesini sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçirdi. Atık pil ve bitkisel yağların toplanmasından, ambalaj ve cam şişelerin kaynağında ayrıştırılmasına kadar birçok geri dönüşüm çalışmasına imza atan Konyaaltı Belediyesi, ’Giymiyorsan Giydir’ sloganıyla kullanılmayan giysi ve ayakkabıları da ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırıyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, proje ile amaçlarının kullanılmayan kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine hızlı ve kolayca ulaştırmak olduğunu söyledi.

Bununla birlikte kullanılamayacak durumda olan kıyafet ve ayakkabıları da geri dönüşüme göndererek ekonomiye kazandırmak istediklerini kaydetti.

Bu kapsamda 200 ayrı noktaya ’Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumbaraları’ yerleştireceklerini bildirdi. Muhittin Böcek, kumbaraların işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Konyaaltı’nda geri dönüşüm projelerinde ciddi bir mesafe kat ettiklerini belirten Başkan Böcek, "Vatandaşlarımız, artık dolapta beklettikleri giysi, ayakkabı ve çantalarını veya her türlü tekstil ürünü bu kumbaralara bırakabilecek. Toplanan giysiler, ayrıştırılıp temizlendikten sonra bir kısmı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz vasıtasıyla Konyaaltı’nda yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacak, diğer kısmı ise geri kazanıma gönderilerek ekonomiye kazandırılacak. Gelen taleplere göre kumbaraların bulundukları yerler de genişletilecek. Bu kampanya ile vatandaşlarımız kullanmadıkları eşyaları da değerlendirmiş olacak" dedi.

Kaynak: İHA