Sokak Hayvanlarına Yönelik Çalışmalar Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğüne bağlı Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevinde sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Sokak Hayvanlarına Yönelik Çalışmalar Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Geçici Bakımevinde sokak köpeklerini kısırlaştırma ve tedavi hizmetleri yapılıyor. Malatya’nın Büyükşehir statüsüne geçtiği 2014 yılında 708 adet, 2015 yılında 914 ve bu yılın başlarından günümüze kadar 534 adet olmak üzere 3 yılda toplam 2 bin 156 sokak köpeği rehabilite edildi. Hayvan Kısırlaştırma ve Geçici Bakımevinde 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümlerine göre işlemler yapılıyor. İlçe belediyeleriyle koordineli olarak sürdürülen çalışmalarla sokak hayvanları kısırlaştırılıp, aşıları yapıldıktan sonra küpeleri takılarak alındıkları yerlere bırakılıyorlar.

Ameliyatları yapılan sokak hayvanlarına ihtiyaç duyulan tedavileri de bu merkezde yapılıyor. Ayrıca sahiplendirme çalışmalarının gerçekleştirildiği merkezde bu yıl içinde 150 sokak köpeğinin sahiplendirildiği kaydedildi.
Kaynak: İHA