KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, İtfaiye Daire Başkanı İle Bir Araya Geldi

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan, üyelerin yangın merdiveni yönetmeliği karşısında yaşadıkları sorunları istişare etmek ve çözümleri konusunda istişarelerde bulunmak üzere İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ile bir araya geldi.

KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, İtfaiye Daire Başkanı İle Bir Araya Geldi
Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan, Oda üyelerinin yangın merdiveni yönetmeliği karşısında yaşadıkları sorunları istişare etmek üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ile bir araya geldi. Yaşanan sorunlara, özellikle iş sahalarında kentsel dönüşümün ivedi bir şekilde uygulanması önerisini bir kez daha gündeme getiren Başkan Doğan, “Kocaeli’ndeki yapı stoğu hepimizin bildiği üzere eski tip, sıkışık ve genelde sadece 1 cephesi açık kalacak şekilde. Ticaretin yoğun olduğu bölgelerdeki işyerlerinde bu duruma daha çok rastlanıyor. Yangın kaçış merdiveni yönetmeliği ile birlikte açıkta kalan bir cephe de kapatılıyor ve üyelerimiz bu durumdan yoğun bir şekilde etkileniyor” dedi.

Doğal afetler ve ansızın yaşanan felaketler için alınacak önlemlerin kendileri için de hayati önem arz ettiğini ancak Kocaeli’nin bu durumu göz önünde bulundurularak, işyerlerinin önünü açıcı düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Doğan, “Bu konuyla ilgili olarak ilk görüşmemizi İzmit Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Doğan ile gerçekleştirdik. Kendisi sorunların çözümünde destek olacağını ve Ankara’da sağlanacak görüşmelerde işbirliği içinde olabileceğimizi ifade etti.

Başkanımıza destekleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Konuyu bir kez de İtfaiye Daire Başkanımız Doğan Kara ile görüştük. Önümüzdeki günlerde, yaşanan sorunların tek tek tespit edilebilmesi için toplantılar düzenleyecek ve raporunu çıkartacağız. Yönetmelikte değişiklik yapılabilmesi için de görüşmelere başlayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA