Denizli'de AK Parti Siyaset Akademisi Eğitimleri Başlayacak

AK Parti Denizli İl Başkanlığında Siyaset Akademisi eğitimlerinin başlayacağı bildirildi.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, yaptığı yazılı açıklamada, Siyaset Akademisi eğitimlerinin yarın başlayacağını belirtti. Filiz, AK Parti Siyaset Akademesi'nde eğitim almanın bir ayrıcalık olduğunu anlatarak, parti yönetimlerinde, ya da diğer unsurlarda seçim yaparken Siyaset Akademisi'ne katılımın bir etken olduğunu vurguladı.

İl Başkanı Filiz, şunları kaydetti:

'İlk dersi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'in vereceği eğitime çeşitli meslek ve yaş gruplarından kayıt yaptıran toplam 190 kişi katılacak. 8 hafta sürecek eğitimler sonunda yapılacak sınavda dereceye giren öğrencilere Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından belgeleri verilecek. Umuyoruz ki bu eğitim sonunda dersleri başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz ilerleyen süreçte yeni Türkiye'nin yapı taşı olurlar, Türkiye'nin siyasetine büyük katkı sağlarlar. Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırıp, hem siyasal, hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir.'

Filiz, siyasi ve idari yapıların tartışılacağı, dünyadan örneklerle somut uygulamalara dayalı bir akademi programı müfredatından oluşan eğitimde katılımcıların 8 hafta boyunca cumartesi ve pazar günleri 18.00-20.00 saatleri arasında, Türk Siyasetine Giriş, Siyasal Sistemler ve İdeolojiler, Siyasal Strateji ve İletişim Becerileri başlıkları altında verilecek teorik ve uygulamalı dersleri takip edeceklerini aktardı.

Kaynak: AA