Çubuk'ta ''15 Temmuz Şehitleri Ve Demokrasi Sergisi'' Açılacak

Çubuk Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde yaşanan olayları hatırlatmak ve şehit olanların hatıralarını yaşatmak amacıyla ''15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Sergisi'' açacak.

Çubuk Belediyesi Meclisi'nde alınan kararın ardından Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ''15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Sergisi'' açmak için çalışma başlattı.

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Metin, vatandaşlardan ellerinde bulunan darbe girişiminin yaşandığı gecenin sembolü olan malzemeler ile çekilen fotoğraf ve görüntüleri sergide değerlendirilmesi için kendilerine ulaştırmalarını talep etti.

Metin, serginin Atatürk Parkı'nda ve Çubuk Şehir Müzesi'nde hazırlanacağını ifade ederek, 15 Temmuz'da şehit ve gazi olanların anıları ile 15 Temmuz ve sonrası yaşananların hem sergilenen materyallerle hem de hazırlanacak kısa filmle ziyaretçilere aktarılacağını belirtti.

Sergi için Esenboğa Havalimanı başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapmak için harekete geçtiklerini, bu konuda en büyük desteği vatandaştan beklediklerini anlatan Metin, şunları söyledi:

''Çubuk Belediyesi olarak '15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Sergisi' çalışmalarına başladık.15 Temmuz'da bizzat mücadelede bulunan Çubuklu hemşehrilerimizden, ellerinde bulunan o güne ait resim, görüntü ve dokümanları konusunda belediyemize yardımlarını rica ediyoruz. Yine 15 Temmuz sonrası hem ilçemizde hem de Ankara'daki demokrasi nöbetlerine katılan vatandaşlarımızdan da kendi çektikleri görüntü ve resimleri sergide değerlendirmek için talep ediyoruz. Sergiye yardımcı olmak isteyenler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat edebilirler.''

Metin, darbe girişiminin izlerini taşıyan her türlü materyalin görüleceği serginin 28 Ekim'de gezilebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA