Sarıyer'deki Trafik Kazası

1 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin de yaralandığı kazada hasarlı araçlar kaldırıldı Minibüsçü Uçar: 'Harç aracının uçarak bana doğru geldiğini gördüm. Yanımda siyah lüks bir araç vardı. Hemen direksiyonu gelişinin tersine kırdım ve mikser benim sol tarafıma çarptıktan sonra lüks aracı altına alarak sürüklemeye başladı'

Sarıyer'de meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1'i ağır 7 kişinin yaralandığı kazada hasarlı araçlar olay yerinden kaldırıldı ve trafik normale döndü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Maslak Büyükdere Caddesi'nde Yusuf Ziya T. yönetimindeki dolu beton mikseri, kontrolden çıkarak refüjdeki ağaçları ve güvenlik kamera direğini de devirip, yolun karşı şeridine geçti. Araçları ezerek sürükleyen beton mikseri, trafik ışıklarında bekleyen ve karşı şeritte olan otomobillere çarparak yan yattı.

Vatandaşların ihbarı sonucu kaza yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, kaza nedeniyle Büyükdere Caddesi de trafiğe kapatıldı.

Kazada minibüs sürücüsü Adnan Yörükoğlu hayatını kaybederken, Hasan Mutlu, Aytekin Öcal, Muhammet Akın, Canan Köksal, Yasin Biçer, Mert Uçan ve Yılmaz Özsoy yaralandı.

Yaralılar Özel Maslak Acıbadem Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanırken, itfaiye ekiplerince yolun karşı şeridine devrilen içi beton dolu mikserin önce arkasındaki kısım sökülüp çıkarıldı. Daha sonra yan yatan mikser düzeltilerek çekildi. Bu sırada devrilen yol kenarındaki ağaçlar da kesildi.

Kazada olay yerinde hayatını kaybeden Yörükoğlu'nun yakınları cenaze kaldırılırken gözyaşı döktü.

Adnan Yörükoğlu'nun cenazesi Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

- 'Direksiyonu kırdım'

Beton mikserinin üzerine doğru geldiğini görünce direksiyonu kırıp yolcularını kurtaran Sarıyer-Beşiktaş hattında çalışan dolmuşçu Mert Uçar, olay anını şöyle anlattı:

'Sabah saatlerinde 8 yolcuyla seyir halindeyken ışıklarda durduk. Tam hareket edip 30 kilometre hızla seyrederken harç aracının uçarak bana doğru geldiğini gördüm. Yanımda siyah lüks bir araç vardı. Hemen direksiyonu gelişinin tersine kırdım ve mikser benim sol tarafıma çarptıktan sonra lüks aracı altına alarak sürüklemeye ve arkadan gelen araçları ezmeye başladı. Araçları ezdikten sonra devrilip durabildi. Hem yolcularım hem de ben çok büyük tehlike atlattık.'

Kazada TURCAS Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy da yara almadan kurtulurken, lüks aracında büyük çapta hasar meydana geldi.

Kaza nedeniyle yaklaşık 1 saat kapanarak tek şeritten verilen, yol hasarlı araçların çekilmesinin ardından normale döndü.
Kaynak: AA