Bozüyük Ertuğrulgazi Derneği'nden Kadınlar Günü Etkinliği

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Ertuğrul Gazi Derneği, her ayın ilk pazartesi günü dernek lokalinde Kadınlar Günü etkinliği düzenliyor.

Bozüyük Ertuğrulgazi Derneği'nden Kadınlar Günü Etkinliği
İlçe ve köylerden dernek üyelerinin katıldığı etkinlikte kadınlar ayda bir de olsa bir araya gelip sohbet etme imkânı buluyorlar. Ayrıca evlerinden yapıp getirdikleri yiyecekleri yedikten sonra yöresel kına geceleri, ağıtlar, türküler ve halk oyunları ile doyasıya eğleniyorlar. Kadın Kolları Başkanı Nurşen Aydın, 3 ay önce başladıkları Kadınlar Günü etkinliklerini her ayın ilk pazartesi günü yoğun katılımla gerçekleştirerek birlik ve beraberliklerini devam ettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Nurşen Aydın, açıklamasında, “Her ayın ilk pazartesi günü dernek lokalinde kadınlar günü etkinliği yapıyoruz. İlçe ve köylerden dernek üyelerinin katıldığı etkinlikte kadınlar ayda bir de olsa bir araya gelip sohbet edip eğleniyoruz. Derneğimiz, çoğu 1800’lu yıllarda kurulmuş, 18 köyün dahil olduğu, aralarında geçmişten günümüze çok kız alış verişi olmasından dolayı güçlü akrabalık bağlarımız vardır. Geçmişten günümüze kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Faaliyetlerimiz arasında yöresel kıyafetlerimizin yöresel yemeklerimizin tanıtımı kına gecelerimiz, aret olma, duşak kesme, gelinin suya götürülmesi gibi etkinlikler yapılmakta ve tanıtılmaktadır. Derneğimiz faaliyetleriyle ilgilenen bütün bayanları her ayın ilk pazartesi günü akşamı derneğini de bekleriz misafirimiz olun. Bizlere bu imkanı sunan ve haftada bir de olsa dernek lokalini bize tahsis eden Dernek Başkanımız Metin Yalnız’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA