Sivas'ta İki Köyde Taşkın Koruma İnşaatlarının İhalesi Yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Sivas'ı taşkın zararlarından koruyacağız'.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas’ta inşa edilecek Yıldızeli Sandal köyü ile Hafik Oymadere köyü taşkın koruma inşaatlarının ihalesinin yapıldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, DSİ tarafından Eylül ayında ihale edilen Yıldızeli Sandal köyü taşkın koruma inşaatı ve Hafik Oymadere köyü taşkın koruma inşaatı işlerinin ihalesi gerçekleştirildi. Bu kapsamda, bölgede 2 köy taşkın zararlarından korunacak.

Hafik Oymadere köyü taşkın koruma inşaatı işi kapsamında Duldene Deresi güzergahında 322 metre çift taraflı beton duvar, 34 beton brit, 2 BA menfez, 2 yaya geçidi ve 3 şüt yapısı, Sedef Deresi güzergahında ise 116 metre çift taraflı beton duvar, 11 beton brit, 1 BA menfez, 2 şüt yapısı imalatları yapılacak.

Yıldızeli Sandal köyü taşkın koruma inşaatında da 812 metre çift taraflı harçlı kargir duvar, 130 metre trapez kasıtlı kanal kazısı, 2 BA menfez imalatları gerçekleştirilecek.

- 'Sivas'ı taşkın zararlarından koruyacağız'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayata geçirilen projeler ile taşkınları ıslah ettiklerini belirterek, 'Sivas’ı taşkın zararlarından koruyacağız. Sivas'ta çok büyük yatırımlara imza attık. Son 13 yılda Sivas’ta 127 taşkın koruma tesisini hizmete aldık. Hizmete aldığımız bu tesislerle 3 ilçe merkezi, 121 meskun mahal ve 32 bin 107 dekar zirai araziyi taşkın zararlarından koruduk.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA