CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması

'Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'ın, 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na bilgi vermesinin ardından gözaltına alınması, komisyonla ilgili bazı şüpheleri, soru işaretlerini gündeme getiriyor'.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 'Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'ın, 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na bilgi vermesinin ardından gözaltına alınması, komisyonla ilgili bazı şüpheleri, soru işaretlerini gündeme getiriyor.' dedi.

Sarıbal, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Kışanak'ın, Meclis Araştırma Komisyonu'na 3 saat süreyle bilgi vermesinin ardından, gözaltına alındığını anımsattı.

Gültan Kışanak'ın komisyondaki açıklamalarından sonra gözaltına alınmasına ilişkin, 'Enteresan ve ironik' değerlendirmesinde bulunan Sarıbal, gözaltına alınma nedeninin komisyondaki açıklamaları nedeniyle olup olmadığını bilmediklerini belirtti.

Sarıbal, '3 saatten fazla komisyonda tutulup, cevaplar alınıp, daha sonra sıcağı sıcağına Diyarbakır'da havaalanında gözaltına alınması, bu komisyonla ilgili bazı şüpheleri, soru işaretlerini gündeme getiriyor. Gözaltına alma süreci doğru değil, şaibeler var.' diye konuştu.

Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde, kömürlü termik santral yapılmak istendiğini anlatan Orhan Sarıbal, bir grup rantiyecinin Bursa'yı kirletmeye, halkı zehirlemeye karar verdiğini öne sürdü.

Sarıbal, bu termik santralin 'Kent cinayeti', daha çok hastalıkların, daha çok kişinin ölmesi için bir araç olduğunu savunarak, 'Termik santral öldürmek istiyor, biz yaşamak istiyoruz.' dedi.

Santrale verilen son ÇED raporunun şaibeli olduğunu, mahkeme kararlarının görülüp, geri alınması gerektiğine işaret eden Sarıbal, nihai ÇED raporuna tekrar itiraz ettiklerini kaydetti.
Kaynak: AA