Düzce TTO Danışmanlık Ve Mentorluk Desteği Sağlayacak

Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) yaptığı çalışmalara bir yenisini ekleyerek Karabük Teknoloji Transfer Ofisi’ne danışmanlık ve mentorluk desteği sağlayacak.

Düzce TTO Danışmanlık Ve Mentorluk Desteği Sağlayacak
Lider yetiştirme ve nitelikli katma değer oluşumuna doğrudan destek sağlamak için çalışmalarını hızlandıran Düzce TTO, yaptığı çalışmaları bölgenin her yerine yaymayı amaçlıyor. Bu çalışmalar kapsamında Düzce TTO’nun da üyesi olduğu Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyelerinden Karabük Üniversitesi, destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmet almak için Düzce TTO’nun teknik ekibini Karabük’e davet etti.

Yapılan davet sonucunda; Üniversite TTO Koordinatörü ve Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arif Özkan, Destek Programlarından Yararlanmaya Yönelik Hizmetler Uzmanı Armağan Yardımcı ve Koordinasyon Sorumlusu Harun Rahmet Mut’tan oluşan uzman ekip Karabük Üniversitesine gitti. Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memiş Işık, Karabük TTO Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bahadır Acar, KUSİ Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cihan Mızrak ve Koordinatör Yardımcısı Turgut Öztürk ile bir araya gelen Düzce TTO yetkilileri, TTO’nun kurulduğu günden beri yaptığı çalışmaları ve devam etmekte olan projeleri anlattılar. Bundan sonraki süreçte ise Üniversitemizin ve Karabük Üniversitesinin TTO’ları ortaklaşa gerçekleştirebilecekleri projeler ve etkinlikler konusunda görüş alışverişinde bulundular. Karabük Üniversitesi ile yakın işbirliğinin artırılarak devam edeceğini bildiren Düzce TTO yetkilileri bu çalışmaların sürdürülebilir olması için karşılıklı toplantılara devam edileceğini söylediler.

Bölgesinde 1601 projesini kazanan tek kuruluş olan Düzce TTO; Üniversite, teknopark, sanayici ve girişimcilere yönelik eğitim, tanıtım ve farkındalık hizmetleri, destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetler, üniversite sanayi işbirliği, fikri sınai hakların yönetimi ve lisanslama, şirketleşme ve girişimcilik gibi birçok konuda hizmetler sunuyor. Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknoloji Transfer Ofisi olarak gelişime ve değişime açık proaktif yapımızla değer üretmeye ve teknoloji merkezlerine rehberlik etmeye devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA