Yunusemre'de Girişimcilik Kursları Başladı

Yunusemre Belediyesi, KOSGEB ve İŞ-KUR arasında ortaklaşa gerçekleştirilen ve 6. düzenlenilen Girişimcilik Kursları eğitimleri başladı. 4 gün sürecek eğitimler sonunda başarılı olan girişimcilere sertifikaları verilecek.

Yunusemre'de Girişimcilik Kursları Başladı
Yunusemre Belediyesi girişimcilere yönelik kurslarına bir yenisini ekledi. 25 girişimci kursiyer 4 gün sürecek olan girişimcilik eğitimlerine Belediye Meclis Salonu’nda başladı.

İlk gün gerçekleştirilen eğitimlere Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İŞ-KUR İl Müdürvekili Metin Demirci ve Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Avşar, girişimcilik kurslarına önem verdiklerini belirterek, ”İŞ-KUR, KOSGEB ve Belediyemiz ortaklığında eğitimler gerçekleştiriyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak bu tür girişimcilik kurslarına çok önem veriyoruz. Yıl itibariyle bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Ekonomimizin canlanması amacıyla bu tür etkinliklerin düzenlenmesi bizler için çok önem arz etmektedir” dedi.

İŞ-KUR Müdürvekili Metin Demirci ise istihdamın geliştirilmesi işsizliğin azaltılması amacıyla ortaklaşa çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Program boyunca kursiyerlerimize genel sağlık sigortası yatırılacak. Kursiyerlerimize günlük 20 Türk Lirası verilecek. Yunusemre Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 25 kişiye girişimcilik eğitimleri vereceğiz”
Kaynak: İHA