Şehit Halisdemir'in Anısı Yaşatmak İçin

SağlıkSen İzmir Şubesi, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Astsubay Halisdemir'in Türk bayrağı zemini üzerine basılan portre fotoğrafını hazırlayarak sağlık çalışanları ile siyasetçilere dağıttı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit düşen Piyade Astsubay Ömer Halisdemir'in Türk bayrağı zemini üzerine basılan portre fotoğrafı, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şubesince özel baskı olarak hazırlanarak dağıtıldı.

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Özgür Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in anısını ölümsüzleştirmek istediklerini, bu nedenle Halisdemir’in Türk bayrağı fonu üzerine basılan fotoğraflarını hazırladıklarını belirtti.

Yıldırım, şehit olacağını bile bile darbeci generali hiç düşünmeden öldüren Halisdemir’i hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade ederek, 'Bugün özgürce nefes alıyorsak onun sayesindedir. Onu ve yaptıklarını unutmamamız gerekir. Bu nedenle onu her zaman hatırlamamız ve yad etmemiz için fotoğraflarını mümkün olduğunca herkese dağıtmaya çalıştık.' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin darbe teşebbüsünden güçlenerek çıktığına işaret eden Yıldırım, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

'Ömer Halisdemir, dünün Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, günümüzün Başkomutanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde bir yiğittir. Bizde vatan için toprağa her düşen, 'şehit' diye arşa yükselir. 15 Temmuz gecesi şehadet şerbetini içenlerin en güzel betimlenmiş hali oldu Ömer Halisdemir. Sonradan ortaya çıkan fotoğrafları gönlümüzdekini gözümüze de nakş eyledi. Ne güzel gülüyordu, ne güzel duruyordu. Memleketimdeki dağlar gibiydi, yüksek ,heybetli ve de dumanlı. Belki de 15 Temmuz'un en zor görevini o üstlendi. Olayların tarihin akışı için de ki önemini anlamanın en iyi yöntemi gelecekten bakmaktır. Bugün biz Dabık’ta, Musul’da söz sahibiysek bunu Ömer Halisdemir’in hiç düşünmeden silahını darbecilere ateşlemesi sayesindedir. Ne Mutlu sana Ömer Halis Demir, komutanın bir vatan kurtarmakta.'

'Biz de vatan için toprağa her düşen , şehit diye arşa yükselir. 15 Temmuz gecesi şehadet şerbetini içenlerin en güzel betimlenmiş hali oldu Ömer Halisdemir. Sonradan ortaya çıkan fotoğrafları gönlümüzdekini gözümüze de nakş eyledi. Ne güzel gülüyordu, ne güzel duruyordu. Memleketim de ki dağlar gibiydi, Yüksek ,heybetli ve de dumanlı. Belki de 15 Temmuzun en zor görevini o üstlendi. Olayların tarihin akışı için de ki önemini anlamanın en iyi yöntemi gelecekten bakmaktır. Türkiye Cumhuriyeti darbe girişiminden güçlenerek çıktı. Bugün biz Dabık’ta, Musul’da söz sahibiysek bunda Ömer Halisdemir’in hiç düşünmeden silahını darbecilere ateşlemesinin önemli rolü vardır. Ne mutlu sana Ömer Halis Demir, komutanın bir vatan kurtarmakta.'
Kaynak: AA