Moğolistanlı Emniyet Mensuplarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi kapsamında, Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da Moğolistan emniyet mensuplarına ’Toplumsal Eylem ve Etkinliklerde Güvenlik Yönetimi Eğitimi’ konulu eğitim verildi.

Moğolistanlı Emniyet Mensuplarına Eğitim
TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ’Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi’ kapsamında Ulanbator’da düzenlenen ’Toplumsal Eylem ve Etkinliklerde Güvenlik Yönetimi Eğitimi’ konulu eğitim programına Moğolistan Emniyet Genel Müdürlüğünden 25 orta düzey emniyet amiri katıldı.

Eğitim programda 2. Sınıf Emniyet Müdürü Güvenlik Daire Başkan Yardımcısı Nail Çetinkaya, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Osman Anılır, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Şafak Özkan ve Emniyet Amiri Barış Şengül tarafından bir hafta süreyle eğitimler verildi.

Eğitim programı kapsamında grup dinamiği ve kitle psikolojisi, insan hakları ve orantılı güç kullanımı, grev ve lokavtlarda alınacak güvenlik tedbirleri, açık ve kapalı alanlarda alınacak güvenlik tedbirleri, organizasyon ve etkinliklerde özel güvenlik koordinasyonu ve kullanımı, toplumsal olaylarda alınması gereken tedbirler, topluluklarla iletişim ve müzakere stratejisi teknikleri ve uygulamaları, toplumsal olaylarda kullanılan teknik ve düzenler konularında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuldu.

Söz konusu eğitimde katılımcıların kalabalık grupların bulunduğu her türlü etkinliklere yönelik önleyici tedbirler, kitle hareket tarzları ve müdahale teknikleri konularında profesyonel davranış ve kontrol kabiliyetinin geliştirilmesi sağlandı. Eğitim programı sonunda katılımcılara düzenlenen törenle eğitim sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA