Feza Gürsey Bilim Merkezi Yenilendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Altınpark'taki Feza Gürsey Bilim Merkezi yeni eğitim öğretim yılında öğrencileri bekliyor.

ANKARA - Altınpark'ta bulunan Feza Gürsey Bilim Merkezi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek eğitim-öğretim yılına hazır hale getirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 48 parçalık deney setini bünyesinde barındıran Feza Gürsey Bilim Merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından onarımlar ve mekansal yenilikler yapıldı.

Adını uluslararası ödüllere sahip Türk bilim insanı Feza Gürsey'den alan merkezde, bilimin temel prensiplerinin, deneylerle ve gösterilerle eğlenceli bir ortamda öğretilmesi amaçlanıyor.

Yeni dönemde merkezde hazırlanan 'Çılgın Profesör' ile 'Dinazor Firarda' adlı tiyatro oyunları ise AVM'lerde ve okullarda sahneleniyor.

Öğrencilerin daha fazla deney yapabilme imkanına kavuşabilmeleri için süt, hava ve su deneyleri, 'Çılgın Renkler' bilim atölyesi, 'Böcek,seramik, mozaik' atölyeleri ile 'Arkeoloji Kampı' uygulamalarına başlandı.

-'Dinazor Dünyası' sergisi

Bilim Merkezinde bulunan 'Dinazor Dünyası' sergisinde ise yaklaşık 65 milyon yıl önce yok olan dinazorların yaşadığı ortam sergileniyor. Daha önce sergilenmemiş, denizde, karada yaşayan ve uçan dinazorlar da dev ekranda canlanıyor.

Feza Gürsoy Bilim Merkezi, yılın her günü 09:00-18:00 saatleri arasında süre sınırı bulunmaksızın bireysel ve grup seanslarıyla ziyarete açık olacak.

Merkeze toplu ziyaretler için 317 99 19 ve 596 90 15 numaraları telefondan randevu alınabilecek.

Kaynak: AA