'Yıldız Kuluçka Merkezi', 20 Ekim'de Açılacak

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) bünyesindeki Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin paydaşlarına hizmet verecek 'Yıldız Kuluçka Merkezi'nin açılışı, 20 Ekim'de yapılacak.

Üniversitesiden yapılan açıklamaya göre, Yıldız Kuluçka, inovatif fikir sahibi olan girişimcilere iş fikri aşamasından ticarileştirmeye, ticarileşmeden yatırım almaya kadar olan süreçte ofis, altyapı, eğitim ve mentörlük hizmetleri veriyor.

Yıldız Teknopark Davutpaşa Kampüsü B2 Blok'ta Şubat 2014'te kurulan Yıldız Kuluçka, 2015'te Yıldız Teknopark İkitelli Kampüsü'nde kullanıma açılan kuluçka alanı ve yeni açılacak alanla birlikte üç lokasyonda hizmet vermeye devam edecek.

Kurulduğu günden bu yana 150'den fazla girişime ev sahipliği yapan Yıldız Kuluçka, açılış töreniyle yeni ofis alanları, eğitim ve mentörlük programı, fiziksel ve sosyal imkanları girişimcilerin hizmetine sunacak.

Yıldız Kuluçka Merkezi'nin 20 Ekim'deki açılış etkinliği, YTÜ Davutpaşa Kampüsü Yıldız Teknopark'ta, fon yöneticilerini, melek yatırım ağlarını, bireysel yatırımcıları, özel sektör temsilcilerini, akademisyenleri, öğrencileri ve birçok girişimciyi bir araya getirecek.

Kaynak: AA