DİKA, Habitat Konferansı'nda Mardin'i Anlatacak

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Ekvator'un başkenti Quito'da düzenlenen Habitat Konferansı'nda Mardin'i anlatacak.

DİKA'dan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler tarafından yirmi yılda bir düzenlenen Habitat Konferansı'nın üçüncüsü Ekvador'un Quito kentinde, 'Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme' temasıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Birleşmiş Milletlere üye bütün ülkelerin temsilcileri ile gönüllü paydaşlar, sivil toplum örgütleri, bölgesel ve yerel yönetimler, uzmanlar, araştırmacılar, kadın ve gençlik organizasyonları, ticari birlikler ve özel sektörün katılacağı konferansta, yeni kentsel gündem ile şehirleşmenin dönüştürücü etkileri ele alınacak.

Mardin'den DİKA ile Kars'tan SERKA ve Kayseri’den ORAN kalkınma ajansları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonunda konferansa katılacak ve 'Kentlerde Tarihi Mirasın Korunması' başlığıyla üç projeye ilişkin sunumlar gerçekleştirecek.

Habitat Konferansı'nın öneminden ötürü DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'ın heyet başkanı olarak konferansa katılacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Kentleşme ve sürdürülebilir kalkınma alanında dünyanın en önemli organizasyonlarından biri kabul edilen konferansta, Mardin’in tanıtımı ajansımız tarafından yapılacak. Tarihi Mardin'de özellikle Birinci Cadde ve tarihi çarşıların turizm ve sosyal kalkınma temelinde geliştirilmesine ilişkin faaliyetler ve planlama çalışmaları hakkında detaylı bilgi verilecek. Binlerce yıllık kültürel mirasını koruyan Mardin'in yaşayan bir şehir olarak geleceğe taşınmasına yönelik yaklaşım ve öneriler istişare edilecek.'

Kaynak: AA