Kartepe De Sıcak Yemek Yardımlarına Devam

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ilçe sınırları içinde yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşlarının sıcak yemeklerini her gün evlerine ulaştırmaya devam ediyor.

Kartepe De Sıcak Yemek Yardımlarına  Devam
Kartepe Belediyesi tarafından başlatılan Sıcak Yemek Yardımı hizmeti ile, ihtiyaç sahiplerine her gün korunaklı kaplarda, dört çeşit yemek ve tatlıdan oluşan bir menü ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda geçtiğimiz ay ilçe sınırları içerisinde 120 kişiye, 3 bin 524 kap sıcak yemek hizmeti verdi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen sıcak yemek hizmeti ile ilçede kendi başına yemek yapamayacak durumda olan, yaşlı ve engelli vatandaşların mağduriyetleri gideriliyor. Müdürlük bünyesindeki sisteme kayıtlı isimler, öncesinde tek tek evlerinde ziyaret edilip, sıcak yemek listeleri hazırlanıyor. Bu listeler yapıldıktan sonra da hazırlanan yemekler Kartepe Belediyesi ekiplerince ihtiyaç sahibi, yaşlı ve hasta vatandaşların evlerine kadar götürülüyor.

Kartepe’de ikamet eden 65 yaş üstü yaşlılarla, engelli vatandaşlara ulaştırılan sıcak yemek hizmetinden Eylül Ayı içerisinde 92 hanede 120 kişi faydalandı. Kartepe Belediyesi sıcak yemek yardımları ile ihtiyaç sahibi hemşehrilerine ulaşmaya devam edecek. Sosyal Yardımlar Müdürlüğünü arayarak kayıt açtıran vatandaşlar, evlerinde yapılan sosyal incelemeden sonra uygun görülmesi halinde yemek dağıtım listesine eklenerek bu hizmetten faydalanmaya başlıyorlar.
Kaynak: İHA