İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş Açıklaması

'Kruvaziyerlerin rotalarını İzmir'e çevirmeleri için çalışıyoruz'.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 'Kruvaziyerlerin rotalarını İzmir'e çevirmeleri için çalışıyoruz.' ifadesini kullandı.

İTO'dan yapılan açıklamada, Ekrem Demirtaş'ın Kemeraltı'ndaki Kuyumcular Çarşısı'nı ziyaret ederek, sektör temsilcilerinin sorunlarını dinlediği belirtildi. Sektör temsilcilerinin Demirtaş'a kruvaziyer turizminin bitmesinin başta kuyumculuk sektörü olmak üzere, birçok sektördeki iş hacmini düşürdüğünü aktardıkları bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Demirtaş, kruvaziyer seferlerinin yeniden başlaması için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Demirtaş, geçen ay Carnival Corporation'ın İngiltere Southampton'daki ofisinde yetkililerle bir araya geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Kruvaziyerlerin rotalarını İzmir’e çevirmeleri için çalışıyoruz. 2017'de İzmir’e sefer koymalarını istedik. Yaptığımız görüşmelerden, Pentagon kaynaklı birtakım özel raporların yayınladığını anladık. Daha sonra, İspanya'nın Tenerife adasında kruvaziyer firmalarının üst düzey yöneticileriyle görüştüm. Burada, ilk kez 'dönmeyi düşünüyoruz' ifadesini, İzmir'e en çok gemi ve yolcu getiren firma üst yöneticisinden (CEO) duydum. Çok büyük bir aksilik yaşanmazsa 2017 planlarına gireriz. Kruvaziyer şirketlerinin CEO'larını sayın Başbakanımızla görüştüreceğiz.'

Terörün tüm dünyanın sorunu olduğunu, Paris’te, Nice’te de terör olayları görüldüğünü bildiren Demirtaş, 'Terörden korkarak yaşayamayız' değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş, İzmir'e daha fazla turist gelmesi için kongre turizmi üzerinde de çalıştıklarını belirterek, 'Kongre turizmi için gelenler, şehirde en az 3 gün kalıyor. İzmir'de kongreler gerçekleşirse, alışveriş canlanacak. İzmir, güzel ve sakin bir şehir. Kongre turizmini en güzel şekilde yerine getirecek potansiyele sahip. İzmir’in tanıtımıyla ilgili çalışmaları dünyanın her yerinde sürdürüyoruz.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA