CHP'li Yalım Açıklaması

'Osmangazi Köprüsü şu anda sinek avlıyor. Yapılan yanlış sözleşme düzeltilmelidir. Ücret, küçük araçlar için 89 TL'den 25 TL'ye çekilmelidir'

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 'Osmangazi Köprüsü şu anda sinek avlıyor. Yapılan yanlış sözleşme düzeltilmelidir. Ücret, küçük araçlar için 89 TL'den 25 TL'ye çekilmelidir.' görüşünü savundu.

Yalım, TBMM'de CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ile basın toplantısı düzenledi. İstanbul'da Mahmutbey gişeleri nedeniyle bu bölgede oturan vatandaşların otoban ücreti ödemek zorunda kaldığını ileri süren Yalım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, Mahmutbey gişelerinin en kısa zamanda mücavir alan dışına, Silivri istikametine doğru taşınması yönünde çağrıda bulundu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçişlerin ağır vasıtalara mecburi tutulduğunu anımsatan Yalım, bu köprüden geçiş ücretleriyle, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçiş ücretleri arasında iki, üç kat farklılık olduğunu kaydetti. Bunun fazladan yakıt ve zaman anlamına geldiğini belirten Yalım, 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücretleri diğer iki köprünün geçiş ücretleriyle eşitlenmelidir. Bu konudaki mağduriyet giderilmelidir.' ifadelerini kullandı.

Devletin, firmaya Osmangazi Köprüsü'nden günde 45 bin araç taahhüdü verdiğini ancak şu anda bunun dörtte biri kadar araç geçtiğini ileri süren Yalım, 'Köprü, sinek avlıyor şu anda. Yapılan yanlış sözleşme düzeltilmelidir. Ücret, küçük araçlar için 89 TL'den 25 TL'ye çekilmelidir. Bu yapıldığında hem akaryakıt gideri önlenecektir hem de köprü aktif olarak kullanılacaktır.' görüşünü savundu.

CHP'li Erdem de Mahmutbey'deki gişelerin bir an önce kaldırılmasını isteyerek, 'Bu mantıksızlığa son verilmeli.' ifadesini kullandı.

Erdem, Osmangazi Köprüsü'nün zarar ettiğini belirterek, 'Devlet her gün firmaya para ödemek durumunda kalmaktadır. Bu para, vatandaşın cebinden çıkmaktadır. Derhal bu anlaşma gözden geçirilmeli, revize edilmeli ve devletin düzenli olarak zarara uğratılması engellenmelidir.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA