Kahta'da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Konulu Fotoğraf Sergisi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Kahta Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde düzenlenen törenin ardından 100. Yıl Parkı'nda açılan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kaymakam Ahmet Gazi Kaya törendeki konuşmasında, 15 Temmuz'da halkın darbecilere büyük darbe vurduğunu belirterek, bu ülkede artık bundan sonra darbe asla yapılamayacağını, yegane gücün halk olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Zeynel Abidin Kutlu da barış içinde yaşarken 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklenmedik bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldıklarını belirterek, 'Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u, Maraşlı Sütçü İmam'ı, İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halis Demir'i, henüz 15'inde olan Halil İbrahim Yıldırım'ı, Engin Tilbaç'ı da bağrından çıkarmıştır.' diye konuştu.

O gece umutlara, hayallere, özgürlüğe pranga vurulmak istendiğini vurgulayan Kutlu, 'O gece elleri silahlı karanlık adamlar, her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, oyun oynadığımız parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Yunus Emre'den, Mevlana'dan, Hacı Bektaş'tan, Hacı Bayramı Veli'den, Pir Sultan Abdal'dan, Koca Sinan'dan beslenen bu toprağın evlatları, zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi.' dedi.

Sergiyi gezen 80 yaşındaki Abuzer Aslan, Kürtçe yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem Türkiye, hem de dünya lideri olduğunu belirtti. Aslan, bu yaşına kadar böyle bir lider görmediğini dile getirdi.

Sergiyi gezen bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını öptü.

Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tünçmen, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA