Canlı bombalar Emniyet ve Kızılay'da saldırı planlamış

Ankara'da saklandıkları yere düzenlenen operasyon sırasında ellerindeki patlayıcı madde ile kendilerini infilak ettiren teröristlerin muhtemel hedefleri tespit edildi. İki teröristin, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay'da bombalı araçla saldırı planladığı ve bu doğrultuda keşif yaptıkları belirlendi.

Canlı bombalar Emniyet ve Kızılay'da saldırı planlamış
Canlı bombalar Emniyet ve Kızılay'da saldırı planlamış
Ankara'daki terör saldırısına ilişkin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince titizlikle yürütülen soruşturmada yeni bulgulara ulaşıldı. Ölü geçirilen teröristlerden Harun Aslan'ın kimliğinin netlik kazanmasının ardından kadın teröristin kimliği de belirlendi.

Operasyon sonrası ölü ele geçirilen ve 1990 doğumlu Sivas nüfusuna kayıtlı Mahide Ataş adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığı tespit edilen kadın teröristin, kan örneği ve DNA sonuçlarına göre, 1985 doğumlu Siirt nüfusuna kayıtlı Leyla Basut olduğu kesinleşti.

Basut'un babasının kızına ait fotoğrafı televizyonda gördükten sonra emniyete müracaat ettiği ve yapılan testlerden sonra teröristin kimliğinin kesinleştiği öğrenildi.
Diğer teröristin kimliği ise daha önce netleşmişti. Ankara Valiliği, Haymana yolundaki patlamanın ardından yapılan parmak izi çalışmalarında "Harun Aslan" adına tanzim edilen kimlik bilgilerinin doğru olduğunun tespit edildiğini bildirmişti.