Bitlis Ceviz Ve Balıyla Markalaşacak

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, şehri ceviz ve bal ile marka haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bitlis Ceviz Ve Balıyla Markalaşacak
Vali Çınar, Bitlis’in ceviz ve bal konusunda çok öne çıktığını belirterek, bununla ilgili şehrin adının ‘bal şehir’ olarak koyabileceklerini ifade etti.

Vali Çınar, “Arkadaşlarımız bununla ilgili markaya yönelik çalışmaları yürütüyorlar. Ceviz ekimi konusunda Orman Bakanlığımız ve tarım müdürlüğümüzle birlikte çalışmalar yapıyoruz. Ekim sayısı ve alanları çok daha yüksek rakamlarla gerçekleşecek. Yapana ve çalışana çok iş var. Kimsenin işsiz kalmayacağı kadar yapılabilecek çok iş var. Dağlar, araziler meyve ağaçları için çok uygun durumdadır. Biz bu alanları kullanabilirsek bütün dünya pazarına, özellikle bazı ürünlerde bir şehir olma potansiyeli taşıyoruz. Bunlar bizi heyecanlandırıyor. Bütün arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz, ama hiçbir zaman yapılanı yeterli görmüyoruz. Yeniçağa uygun yeni teknikler, yeni bilimsel yöntemlerden de faydalanmak suretiyle bu ekimleri değerlendirmeyi sürdürüyoruz” dedi.

“Geçmişteki hastalıklı devlet anlayışı artık yok”

Bir diğer hususun ise özellikle güneş enerjisi bakımından Bitlis Türkiye’de en çok güneş alan bölgelerin içinde yer aldığını belirten Çınar, “Yeni müteşebbisler ve gelen yatırımcılarda var. Bu alanda belki ihtisas enerji OSB’lerin kurulabileceği şehirlerden oluruz. Bunun bir örneği benim bildiğim Van ilinde var. Bitlis’te de bu kurulabilir. Özetle yaparsak oluyor, yapmazsak olmuyor. Bizler burada bir nöbeti devralmış durumdayız. Bizim işimizi bir başkası yapmayacağı için bu emanete sahip çıkmamız ve görevimizi iyi yapmamı gerekiyor. Geçmişteki hastalıklı devlet anlayışı artık yok. Artık yeni bir yönetim anlayışı yeni bir Türkiye var. Fikri olanı, yazanı, çizeni, söz söyleyeni, sağcı, solcu şu fikirden, bu fikirden hiç ayırt etmeden bir paranoya halinde korkuyla içeri atan, susturan ve konuşturmayan devlet anlayışından halkını küçük gören, halkı kendisine abartılı saygı duymasını bekleyen, belki çok abartılı olacak ama tapmasını bekleyen o bürokrat devlet yetkilisi görevlisi modelinden, artık o hastalıklı yaptığı işi vatandaşın gözüne sokan, yaptığı kendi görevi olmasına rağmen vatandaşa sanki bir iyilik yapıyormuş gibi başına kakan anlayıştan artık vatandaşa hizmet etmenin bir onur olduğunu, vatandaşa hizmet etmekten şeref duyan bir devlet görevlisi anlayışına geçmiş durumdayız. Bunun yansımaları elbette ki çok oldu oluyor, ama gelecekte bereketiyle birlikte bu anlayış hizmette ve kalitede, bereketinde çok büyük yansımaların aritmetik rakamlarla çok yüksek artışları olacaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA