Bayramiç'te 'Dünya Barışı Koşusu' Etkinliği

Bayramiç'te, uluslararası dostluğu ve barışı teşvik etmeyi amaçlayan küresel bayrak yarışı 'Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run/Dünya Barış Koşusu' gönüllüleri, dünya barışı için koştu.



Türkmenli Ortaokuluna gelen gönüllüler okul öğrencileri ile birlikte çeşitli oyunlar oynayıp, şarkı söyleyerek eğlenceli vakit geçirdi.

Etkinliğe, Çek Cumhuriyeti'nden Ondrey Mocny, İngiltere'den Devashishu Torpy, Bulgaristan'dan Vijayanta Viglov, Rusya'dan Dmitri Shadrin, Moldova'dan Zinaida Palik, Rusya'dan Svetlana Perevozchikova, Sravana Novikova ve Anna Khimchinskaia katıldı.

Grup sözcüsü Ondrey Mocny, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Barış Koşusuna bugüne kadar 140'tan fazla ülkeden binlerce gönüllü insanın katıldığını söyledi.

Bunun sıra dışı bir etkinlik olduğunu ifade eden Mocny, şunları dile getirdi:

'Dünya Barış Koşusu 1987 yılında, Sri Chinmoy tarafından sevgi, barış ve birliktelik ruhu için kuruldu. Bu ruh, koşuya dahil olan herkesin yüreğine dokunan ve konuşan kendisine de nüfuz bir ruhtu. Herkesin içinde bir tutam umut vardır, daha iyi bir dünya ve daha mutlu bir gelecek için bir umuttur. Meşale, farklı milletlerin ve inançların birliğini, dostluğunu, anlayışı ve faklı milletlerin bir araya gelmesiyle oluşan uluslararası barışı simgelemektedir. Herkes bu etkinliğe katılabilir ve içlerindeki tüm güzelliklerin bu meşaleye dokunarak tüm dünyaya taşınmasını sağlayabilir. Sri Chinmoy'un bir sözü vardır, 'Barış savaşın eksik olması değildir. Barış uyumun, eğlencenin olmasıdır. Barış insan hayatının mutlak mükemmelliğini ortaya koymaktır.''

Daha sonra, okul yönetimine günün anısına teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: AA