PYD Zulmü İnşaata Mahkum Etti

Terör örgütü PKK/PYD'nin Tel Abyad'daki zulmüne dayanamayan Suriyeli Halaf ailesi, sığındıkları Akçakale ilçesinde boş bir inşaatta hayata tutunuyor Çadır ve derme çatma eşyalarla kendilerine sığınacak yer yapmaya çalışan aile, terör örgütü PKK/PYD'nin ülkelerinden gideceği ve evlerine dönecekleri günün hayalini kuruyor Suriyeli İsa elHalaf: 'PYD bölgeyi ele geçirdikten sonra bölgeyi terk etmemiz için bize baskı uygulamaya başladı. Terk etmeyenleri ise cezaevine koymakla ve namuslarıyla tehdit ettiler'

HALİL FİDAN - Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Tel Abyad'daki zulmüne dayanamayan ve tüm mallarını geride bırakan Halaf ailesi, sığındıkları Akçakale ilçesinde boş bir inşaatta yaşam mücadelesi veriyor.

Rakka kentine bağlı Tel Abyad bölgesinin kontrolünü eline geçiren PYD'nin baskı ve tehditlerinden kaçan Suriyeliler, yaklaşık bir buçuk yıl önce çareyi Türkiye'ye sığınmakta buldu.

Evlerinden koparılmanın acısıyla yaşayan Suriyelilerden Halaf ailesi, bir çok vatandaşları gibi bunun üzerine Tel Abyad'ın karşısındaki Akçakale ilçesinde boş bir inşaatta yerleşti.

Çadır ve derme çatma eşyalarla kendilerine sığınacak yer yapmaya çalışan PYD mağduru aile, tüm olumsuzluklara rağmen kendilerine sahip çıkan Türkiye'ye teşekkür etme ihmal etmiyor. Halaf ailesi, terör örgütü PKK/PYD'nin ülkelerinden gideceği ve evlerine dönecekleri günün hayalini kuruyor.

Eşi 5 çocuğu ve torunlarıyla inşaatta kalan baba İsa el-Halaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deyken iyi bir hayatları olduğunu ve çiftçilikle uğraştıklarını söyledi.

Geçen yıl haziran ayında bölgeyi ele geçiren terör örgütünün sebepsiz yere onlara kötü davranmaya başladığını ve hayvanlarını ellerinden aldığını anlatan acılı baba, 'Namusumuz ve çocuklarımız için kaçtık, neyimiz varsa aldılar, mecbur olduğumuz için geldik, evlerimizi yağmaladılar.' dedi.

Yaklaşan kış nedeniyle zor koşullarda barınmanın sıkıntısını yaşadıklarını ifade eden Halaf, şunları kaydetti:

'Biz Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşıyorduk. PYD bölgeyi ele geçirdikten sonra bölgeyi terk etmemiz için bize baskı uygulamaya başladı. Terk etmeyenleri ise cezaevine koymakla ve namuslarıyla tehdit ettiler. Namusumuzu korumak adına Türkiye'ye hicret ettik. Orada kalan evlerimize, hayvanlarımıza ve değerli eşyalarımıza da PYD el koydu. Yaklaşık bir buçuk yıldır burada duvarları olmayan inşaat halindeki binanın içine çadır kurduk ve yaşamaya çalışıyoruz. Tel Abyad ilçesine şimdi ABD bayrağı asılmış. Tel Abyad bizim topraklarımız ve biz kendi topraklarımızda başta hain ABD olmak üzere hiçbir ülkenin bayrağını istemiyoruz. Türkiye bize sahip çıktı ve ülkesine kabul etti. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bizlere her türlü yardımı yapan Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Türkiye'yi kendi evimiz gibi görüyoruz ve burada emin ellerde olduğumuzu biliyoruz.'

- 'Hiçbir acı evimizden koparılmak kadar kötü değil'

Halaf'ın eşi Fidda el-Hamed ise çocuklarının yanı sıra savaşta kocasını kaybeden kızının çocuklarına da bakmaya çalıştığını aktardı.

Son yıllarda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ama bunlardan en büyüğünün evlerini terk etmek olduğunu dile getirerek, 'Çatışmalarla birlikte çok acılar çektik, yakınlarımız öldü, torunum oynamak için eline aldığı bombanın patlaması sonucu babasıyla şehit oldu. Ne yaşadıklarımızı bizden başkası bilemez. Ama hiçbir acı evimizden koparılmak kadar kötü değil. Burada zor şartlarda yaşıyoruz. Ne elektriğimiz ne suyumuz var üstelik havalar soğudu, bir an önce ülkemize dönmek ve evimize kavuşmak istiyoruz.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA