Paris Otomobil Fuarı

Fransa Çevre ve Enerji Bakanı Royal, üç yıl içinde bir milyon elektrikli araç şarj ünitesi hedeflediklerini açıkladı.

Fransa Çevre ve Enerji Bakanı Segolene Royal, üç yıl içinde bir milyon elektrikli araç şarj ünitesi hizmete sokmayı hedeflediklerini açıkladı.

Paris'te devam eden Otomobil Fuarı'nı ziyaret eden Royal, elektrikli araçlar konusunda önemli yatırımlar yaptıklarını ve araç şarj istasyonlarını artırmak amacıyla yeni hedefler oluşturduklarını söyledi. Royal, 'Fransa olarak üç yıl içerisinde bir milyon araç şarj ünitesi hedefine ulaşmak için çalışmaları başlattık' şeklinde konuşarak, elektrikli araç kullanımı konusunda teşvikte bulunacakları işaretini verdi.

Royal, mevcut 14 bin 242 şarj ünitesi sayısının üç yıl gibi kısa bir sürede bir milyona çıkarılma hedefinin Çevre ve Enerji Bakanlığı'nın önemli projelerinden biri olduğuna değinerek, herkese açık bu şarj istasyonlarının tüm Fransa geneline kısa sürede yayılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Şu an Fransa'da 100 bin elektrikli aracın yollarda olduğu bilgisini paylaşan Royal'e Elektrikli Ulaşımı Geliştirme Derneği (AVERE) Başkanı Joseph Beretta'dan destek açıklaması geldi. Beretta, son 8 ay içerisinde elektrikli araç şarj istasyonu sayısının yüzde 42 arttığını belirterek, 3 yıl içerisinde bir milyon şarj ünite hedefini desteklediklerini belirtti.

En az 30 dakikalık şarj süresi ile 400 kilometre mesafeye kadar ulaşabilen elektrikli araçlar, bu yıl Paris Otomobil Fuarı'nın da en çok ilgi çeken bölümlerini oluşturdu. 2014'ten bu yana Fransa'da satılan elektrikli araçların sayısının üçe katlandığı bilgisini veren Royal, Fransız halkının yüzde 35'inin elektrikli araca geçme konusunda olumlu görüş bildirdiğini aktardı.
Kaynak: AA