ESDER Genel Başkanı Çelikus Açıklaması

"(Taklit ve tağşiş yapılan ürünler) Söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında uygulanacak yasal süreçlerin takipçisi olacağız"

ANKARA - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, laboratuvar analizleri sonucunda içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen ürünlerin piyasadan toplatılacağını, ilgililer hakkında uygulanacak yasal süreçlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

Çelikus, yazılı açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından taklit ve tağşiş yapılan ürünler hakkındaki yapılan açıklamayı değerlendirdi.

Daha fazla kar etmek adına vatandaşın sağlığını hiçe sayan firmaların kapatılacağını belirten Çelikus, ESDER olarak uygulamayı memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti. Taklit ve tağşiş yapıldığı netleşen ürünlerin başlıcalarının et, süt ürünleri ile içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen takviye edici gıda, bitkisel yağ, alkolsüz içecek, bitkisel çay, baharat, çikolata ve kahve gibi yoğun kullanılan ürünler olduğunu bildiren Çelikus, bakanlığın denetimleri artırarak devam ettirmesi yönünde destek vereceklerini vurguladı.

Halk sağlığıyla oynayanların hesap vermesi gerektiğinin altını çizen Çelikus, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Laboratuvar analizleri sonucunda sağlığı tehlikeye düşürebilecek şekilde içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen ürünler, masrafları sorumlusuna ait olmak üzere piyasadan toplatılacak ve ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecek. Ayrıca söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında uygulanacak yasal süreçlerin de takipçisi olacağız. Köftede kanatlı eti, sakatat ve soya, dana sucukta tükürük bezi tespit edildiği açıklanıyor. Bu nasıl bir vicdandır. Halkın sağlığıyla oynayanlar cezasını maddi manevi çekmelidir. Denetim ve uygulamaların artarak devam edeceğini umuyoruz."
Kaynak: AA