Karla Mücadele Ekiplerini 'Asılsız İhbarlar' Zorluyor

Tunceli'de hafta başından itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmaya çalışan ekipleri, en çok asılsız acil durum ihbarlarının zorladığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nafiz Yıldırım, Pertek ilçesine bağlı Yalınkaya ile Günboğazı köyleri arasında, 2 bin rakımda karla mücadele çalışması yürüten ekipleri denetledi.

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta başından bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 185 köy yolunun ulaşıma kapandığını, yolların açılması için merkez ve 7 ilçede 120 personelden oluşan 8 ekiple aralıksız karla mücadele çalışması yaptıklarını belirtti.

Kapalı yollarda, grup köy yolları ve taşımalı eğitim gören öğrencilerin bulunduğu köyler ile 112 ve AFAD'dan gelen taleplere öncelik verdiklerini kaydeden Nafiz Yıldırım, bunun yanında toplamda 3 bin 336 kilometrelik yol ağında 365 köy ve bin 99 mezrada karla mücadelesi yürüttüklerini söyledi.

- Asılsız ihbarlar çalışma programını bozuyor

Yıldırım, karla mücadelede en çok asılsız "acil durum" ihbarları nedeniyle güçlük yaşadıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Karla mücadele bizi engelleyen unsurların başında asılsız ihbarlar gelmektedir. Bu asılsız ihbarlar bizim çalışma programımızı bozup, diğer mağdur olan vatandaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Özellikle vatandaşlarımızdan ricamız, gerçekten hasta olan, ihtiyacı olanlar ihbarda bulunsunlar. Aksi takdirde biz bunun zorluğunu çekiyoruz. Asıl hasta olanlar, bu durumdan mağduriyet yaşamaktadırlar. Temennimiz o ki; vatandaşlarımızın bu konuda da bize yardımcı olmalarını bekliyoruz."

Kaynak: AA